Vælg den rigtige bordplade

Når du skal vælge den rigtige bordplade til dit nye køkken, er der flere ting du skal overveje.

Midnatsblå | HTH

En massiv Antik Eg bordplade på 30 mm kan få et svævende look med vores unikke VH-7 grebsskinne.

Harmony Dark | HTH

Med CoreStone kan du få en 10 mm eksklusiv hvid bordplade og derved skabe en flot kontrast til et Harmony Dark VH-7 køkken.

Bordpladen er det vigtigste

Det vigtigste element i dit køkken er bordpladen. Den er ikke alene den dyreste del, når du investerer i et køkken, men det er også der, hvor du sandsynligvis bruger mest tid.

Er du i tvivl om, hvilken bordplade der matcher dine behov og ønsker? Læs vores bordpladeguide længere nede på siden og få tips til hvad du skal overveje, inden du bestemmer dig.

Midnatsblå | HTH lakfarver

Ekspert tip

Har du børn, der deltager i madlavningen, er det en god ide at vælge en bordplade med struktur i overfladen. Det gør fedtede fingre og eventuelle ridser mindre synlige.

Midnatsblå | HTH lakfarver

Mærk efter

Rør ved bordpladen, inden du beslutter dig! Det kan lyde banalt, men når du rører ved bordpladen, får du en ide om, hvordan den lyder, når du stiller ting på den.

Midnatsblå | HTH lakfarver

Prioritér

Alle bordpladematerialer har fordele og ulemper: Pris, designmuligheder, rengøring og vedligeholdelse. Beslut dig for, hvad der er vigtigt for dig, og tag dit valg ud fra det.

BORDPLADEGUIDE

Sådan vælger du den rigtige bordplade

For at finde den rigtige bordplade til dit køkken, er det nødvendigt at overveje hvilke forventninger du har til dit nye køkkenbord.

 

Begynd med at svare på disse tre spørgsmål:

HVORDAN BRUGER DU DIT KØKKEN?

Det handler meget om, hvordan din familie er sammensat og hvad I bruger køkkenet til i hverdagen.

Har du børn, der hjælper med i køkkenet? Bager du meget, eller bruger madvarer der afgiver meget saft eller farve? Vil du bruge tid på rengøring og regelmæssig vedligeholdelse?

Det betyder al sammen noget for, hvilken bordplade du skal vælge.

MagicMoveID | HTH

En massiv træbordplade giver
køkkenet varme og glød.
Vedligeholder du den jævnligt,
får den en smuk patina og
kan holde i mange år.

Focus | HTH
Focus Finer | HTH

HVILKEN STIL ER DU UDE EFTER?

Den rigtige bordplade giver køkkenet sjæl, og er en stor del af dit køkkens visuelle udtryk. Materialet, farven, strukturen og tykkelsen på bordpladen har stor betydning for designet og mulighederne er utallige.

Vil du have et klassisk køkken med glød og varme, er en massiv træbordplade et oplagt valg. Skal bordpladen signalere minimalisme og enkelthed er Corestone noget for dig.

Det er op til dig, hvilken stil du vil have.

 

HVAD ER DIT BUDGET?

Bordpladens pris kan være en stor del af det samlede køkkenbudget, hvis du vælger et meget eksklusivt materiale. Det er ikke usædvanligt, at prisen for en bordplade af f.eks. granit koster det samme som resten af køkkenet.

Ønsker du en økonomisk løsning, er det oplagt at vælge en slidstærk laminatbordplade, der er meget konkurrencedygtig på prisen.

Det er alt sammen et spørgsmål om, hvad du prioriterer.

Kvadrat | HTH

Laminatbordplader fås i utrolig mange forskellige design og udformninger - og så er prisen meget konkurrencedygtig.

Hvilken bordplade er bedst?

Det er helt individuelt hvilken bordplade, der er bedst for dig. Derfor har vi samlet de seks mest gængse bordpladematerialer og beskrevet deres gode egenskaber og begrænsninger, så du kan danne dig et overblik.

Focus | HTH
Laminat går du aldrig galt af
×

Fordele og begrænsninger ved laminatbordplader

Info

Laminat går du aldrig galt af, når du skal finde din nye bordplade. De moderne laminatbordplader er både robuste og rengøringsvenlige.

FARVEMULIGHEDER

Laminatbordplader fås i mange farver og mønstre, så du kan få lige netop det bordpladelook du ønsker.

SLIDSTYRKE

Når du vælger en laminatbordplade til dit nye køkken, får du et slidstærkt køkkenbord, der kan tåle hverdagens strabadser. Selvom laminatbordpladens overflade er hård, vil der komme brugsspor efter daglig brug. Stærk varme direkte på laminat, kan ødelægge overfladen.

RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE

En bordplade i laminat kræver et minimum af vedligeholdelse. Daglig rengøring med en hårdt opvredet klud er ofte tilstrækkelig. Se i øvrigt vores vedligeholdelsesvejledning.

PRIS

Laminat er det økonomisk mest attraktive materiale du kan finde, når du skal have en bordplade til dit køkken.

Corestone | HTH
CoreStone er elegant og nemt at rengøre
×

Fordele og begrænsninger ved bordplader i CoreStone

Corestone | HTH

CoreStone er bordplader i massivt gennemfarvet kompositmateriale. Materialet er udviklet, så bordpladerne kan bøjes, skæres og formes næsten som du vil. Bordpladerne kan samles, så du kan få helt glatte flader ved f.eks. vinkler og broløsninger.

DESIGNMULIGHEDER

CoreStone fås i et udvalgt farvesortiment og flere tykkelser – se udvalget i kataloget ”Fronter & tilbehør”.

SLIDSTYRKE

Det særlige poreløse materiale afviser ubesværet fugt og smuds - og er lang mere bestandig mod varme genstande og kemikalier end andre gængse materialer.

RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE

En bordplade i CoreStone kræver et minimum af vedligeholdelse. Daglig rengøring med en hårdt opvredet klud er ofte tilstrækkelig. CoreStone kan desuden repareres og poleres op på ny efter behov.

PRIS

CoreStone ligger omtrent midt i prisskalaen, når man ser på alle bordpladematerialer. Det er nødvendigt at have en målfasttegning af bordpladen, før den præcise pris kan udregnes.

Book et uforpligtende møde med din nærmeste HTH-butik, hvor du kan få personlig vedledning om bordplader og design.

Keramikbordplade Trilium | HTH
Keramik er smukt og modstandsdygtig
×

Keramik er smukt og modstandsdygtig

Keramikbordplade Trilium | HTH

Keramikbordplader er baseret op den nyeste fremstillingsteknologi. Med keramik har man skabt nye rammer for, hvad en bordplade kan tåle. Keramikbordplader er betegnet som ultra kompakt, og kan modstå næsten alt.

HTH's keramikbordplader er varmefaste og tåler direkte afsætning af gryder, pander, bradepander osv. Med en keramikbordplade får du både et lækkert look til dit køkken, samt en utrolig stærk og holdbar bordplade, der kan vedligeholdes med alle former for almindelige rengøringsmidler.

Scandinavian Classic | HTH
En massiv træbordplade giver sjæl og varme
×

Fordele og begrænsninger ved bordplader i massivt træ

Massivt træ | HTH

En bordplade i træ er noget af det mest klassiske inden for køkkendesign. Det er tidløst, varmt og indbydende – og nemmere at holde end mange tror. HTHs træbordplader er udelukkende fremstillet af FSC® -certificeret træ.

FARVEMULIGHEDER

Massivt træ fås i flere forskellige træsorter, der har hver deres farvespil og hårdhed. Se udvalget i kataloget ”Fronter & tilbehør”.

SLIDSTYRKE

De forskellige træsorter har forskellig hårdhed, men fælles for træbordplader er, at der kan komme mærker/ridser i pladen ved dagligt brug. De kan dog nemt slibes ned, og hvis du vedligeholder bordpladen, får den en smuk patina og holder i mange år.

RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE

En træbordplade kræver vedligeholdelse og regelmæssig oliering for at bevare træets naturlige glød og gøre den fugtafvisende. Den tåler ikke sulfo, syre eller varme genstande.

PRIS

Træ ligger omtrent midt i prisskalaen, når man ser på alle bordpladematerialer, men den valgte træsort betyder meget. Det er nødvendigt at have en målfasttegning af bordpladen, før den præcise pris kan udregnes.

Book et møde med din nærmeste HTH-butik, hvor du kan få personlig vedledning om bordplader og design.

Køkken i mørkt trælook | HTH
Rustfri stål er moderne og praktisk
×

Fordele og begrænsninger ved bordplader i rustfri stål

Rustfri stål | HTH

Stålbordpladen kendes bedst fra de store industrikøkkener, men der er en tydelig trend med rustfri stål i private køkkener, der ønsker det industrielle look. Bordpladerne kan samles, så du får helt glatte flader f.eks. ved køkkenvasken.

DESIGNMULIGHEDER

Rustfri stål er meget ensartet i farven og fås i flere tykkelser. Bordpladen kan skræddersyes efter behov og ønsker.

SLIDSTYRKE

Rustfri stål er særdeles slidstærkt og ridser er naturlig patina, der gør bordpladen unik. Bordpladen tager ikke skade af vand og almindelige rengøringsmidler og med sin antibakterielle og helt lukkede overflade, kan intet trænge ned i bordpladen. Rustfri stål tåler begrænset varme og eventuelle buler kan være vanskelige at rette ud.

RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE

Stålbordpladen er hygiejnisk, fordi den er nem at rengøre og vedligeholde, da overfladen er glat og solid. Klakpletter kan nemt fjernes med eddikeopløsning eller et andet ikke ætsende afkalkningsmiddel. Rustfri stål kan desuden poleres op efter behov.

PRIS

Rustfri stål ligger over midten i prisskalaen, når man ser på alle bordpladematerialer. Det er nødvendigt at have en målfasttegning af bordpladen, før den præcise pris kan udregnes.

Book et møde med din nærmeste HTH-butik, hvor du kan få personlig vedledning om bordplader og design.

Focus Finer | HTH
Granit tilfører køkkenet et eksklusivt look
×

Fordele og begrænsninger ved granit

Granit | HTH

En granitbordplade er skåret direkte ud af klippen og et naturmateriale, der udstråler eksklusiv kvalitet.

FARVEMULIGHEDER

Granit er et naturmateriale, der fås i mange farvevarianter, overflader og tykkelser. Hver eneste bordplade er unik og for at være sikker på, at farve og struktur er ens, skal du altid bestille granit samlet. Se udvalget i kataloget ”Fronter & tilbehør”.

SLIDSTYRKE

Granit er et af naturens hårdeste elementer og holder til det meste. Bordpladen tåler både vand, almindelige rengøringsmidler og moderat varme.

RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE

Granit er nemt at rengøre og vedligeholde. I dagligdagen skal bordpladen blot tørres over med en opvredet klud og skal den friskes op, behandler du den blot med voks eller fedtstof. Så fremstår bordpladen som ny. Rengøringsmidler som afkalkningsmidler, klorin, sprit m.m. skal altid fjernes omgående fra bordpladen, da de kan skade overfladen.

PRIS

Granit er et eksklusivt materiale der ligger i den øverste ende af prisskalaen, når man ser på alle bordpladematerialer. Det er nødvendigt at have en målfasttegning af bordpladen, før den præcise pris kan udregnes.

Book et møde med din nærmeste HTH-butik, hvor du kan få personlig vedledning om bordplader og design.

Gennemtænkt køkkenø med horisontale linjer
Bordpladernes Rolls Royce: Corian®
×

Fordele og begrænsninger ved Corian®

Corian | HTH

Corian® samler stort set alle fordelene ved alle andre bordpladematerialer i ét. Det er et eksklusivt, homogent blandingsprodukt, der har en enestående holdbarhed og egner sig specielt godt til løsninger, hvor man ønsker sig en bordplade med et avanceret design.

FARVEMULIGHEDER

Corian® fås i mange farver og overflader, der gør det nemt at få lige netop den stil der passer til dit hjem. Se udvalget i din nærmeste HTH-butik.

SLIDSTYRKE

En bordplade i Corian® er silkeblød og dog så hård, at den tåler dagligdagens strabadser.

RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE

En bordplade i Corian® er praktisk og kræver et minimum af vedligeholdelse. Daglig rengøring med en hårdt opvredet klud er ofte tilstrækkelig. Corian® kan desuden repareres og poleres op på ny efter behov.

PRIS

Corian® er et eksklusivt materiale der ligger i den øverste ende af prisskalaen, når man ser på alle bordpladematerialer. Det er nødvendigt at have en målfasttegning af bordpladen, før den præcise pris kan udregnes.

 

Book et møde med din nærmeste HTH-butik, hvor du kan få personlig vedledning om bordplader og design.

Fronter & Tilbehør | HTH

Bliv inspireret til dit bordpladevalg

I kataloget "Fronter og tilbehør" har vi samlet vores standardsortiment, så du kan se, hvilke bordplader du kan vælge mellem.

 

Få hjælp til at vælge den rigtige bordplade

Du kan få overblik over alle vores bordplader og alle mulighederne i din lokale HTH-butik. Her kan vores dygtige køkkenkonsulenter hjælpe dig med at vælge den rigtige bordplade udfra dine ønsker og behov.

Butikker | HTH GO

Se mulighederne

Rør ved lågerne, mærk bordpladerne, se hvad der passer sammen og få personlig rådgivning i din lokale HTH-butik.

Find din nærmeste HTH-butik

Book et gratis rådgivningsmøde | HTH

Book et gratis designmøde

Vores indretningskonsulenter hjælper gerne med at finde det helt rigtige køkken, der imødekommer dine ønsker og budget.

Ja tak, jeg vil gerne aftale et møde