Salgs- og leveringsbetingelser

For HTH og HTH webshop.

HTH Køkkener A/S er etableret i 1966, og er del af Nobia AB. HTH GO administreres af HTH.

E-mail til HTH Køkkener A/S: mail@hth.dk

Følgende betingelser finder sammen med persondatapolitikken anvendelse for køb af produkter via vores webshop eller i fysiske HTH butikker.

1. Håndtering af bestillinger og leveringer bestilt på www.hth.dk eller i HTH butikker

1.1 Levering af produkter købt via www.hth.dk

Bestillinger fra HTH’s webshop afsendes fra HTH’s centrallager i Glostrup. Undtaget er ordrer med leveringsadresse på Bornholm, disse afsendes fra HTH butikken i Rønne. Der er altid mulighed for selv at afhente en ordre, i en HTH butik efter eget valg.

Der leveres kun til adresser i Danmark. Levering til adresser er ikke muligt i Grønland, på Færøerne samt ikke-brofaste øer med undtagelse af Bornholm. I disse tilfælde leveres til nærmeste afskibningshavn efter nærmere aftale. Dette gælder uanset hvilken adresse der står angivet på ordrebekræftelsen.

Ved bestilling før kl. 10.00 på hverdage, afsendes ordren som udgangspunkt fra centrallageret samme dag, forudsat varen er på lager (oplyses i bestillingsprocessen).

Leveringstiden oplyses altid i arbejdsdage. Der skal påregnes 1-2 dages leveringstid. Hvis der bestilles en vare, som ved tidspunktet for bestillingen er i restordre, vil der blive gjort opmærksom herpå. Er en vare i restordre vil det betyde længere leveringstid (op til 10 dage). Vi påtager os ikke et videregående ansvar end efter købeloven, for følgeomkostninger ved forsinkelse af levering. Det anbefales altid, at der ikke bestilles håndværkere før ordren er modtaget og kontrolleret.

Det anbefales, at der ved bestilling accepteres at varen kan stilles på adressen, såfremt ingen er hjemme (flexlevering). Vær dog opmærksom på, at det er for egen risiko.

Ønskes der ikke flexlevering, tages varen med retur til distributørens lager. Du vil få nærmere information om hvor mindre pakker kan afhentes. For andre forsendelser skal der betales for genudkørsel.

Levering af produkter købt via www.hth.dk sker med HTHs valgte distributør. Pakker og forsendelser under 20 kg leveres til døren. Andre forsendelser leveres i gadeplan på fast underlag ”til kantsten”.

På alle ordrer der leveres, pålægges fragt. Fragten afhænger af pakkens vægt og for enkelte varer påvirker størrelsen fragtprisen. Større forsendelser leveres med HTHs valgte distributør og beregnes efter vægt, størrelse samt postnummer. Den samlede fragtpris kan altid ses på ordren ved at vise indholdet i kurven.

1.2 Afhentning af ordrer købt via www.hth.dk

Kontakt altid butikken inden afhentning eller afvent en klarmelding fra butikken. Din webordre vil være reserveret i 14 dage, hvorefter den vil blive annulleret og skal genbestilles medmindre der aftales senere afhentning med den pågældende butik. Der tilbydes desuden gratis udlån af trailer. Der er begrænset antal trailere til rådighed, derfor anbefales det, at traileren reserveres i forvejen. Dette gøres ved at kontakte den pågældende butik pr. telefon.

Når en betaling er gennemført i webshoppen, vises kvitteringen på skærmen. Ordrebekræftelsen sendes ligeledes via e-mail. Ordrebekræftelsen skal printes og medbringes ved afhentning.

1.3. Levering af produkter købt i fysiske butikker

Pris og leveringstid aftales i dette tilfælde direkte med den pågældende butik.

2. Priser

Alle priser på www.hthgo.dk er inkl. 25 % moms og eksklusiv levering, samling og montering/tilslutning. Priserne er dagspriser og alle aftaler indgås på dansk.

Der tages forbehold for evt. afgiftsændringer, pris- og korrekturfejl.

Der tages forbehold for force majeure.

3. Betaling

3.1 Betalingsmetoder

På www.hth.dk kan der anvendes betalingskort. Det kan på hjemmesiden løbende ses, hvilke betalingskort der accepteres. Der opkræves ikke gebyr ved betaling med kreditkort.

Der hæves ikke penge, førend varen er udleveret/afsendt, medmindre andet er aftalt. Der kan aldrig trækkes et større beløb end det, godkendt ved købet.

Ved køb i fysiske butikker fremgår betalingsbetingelser af tilbud- og/eller ordrebekræftelse. Skaffevarer og specialproducerede varer betales altid ved bestilling. Se betingelser i butikken.

3.2 Sikker betaling

Når der betales med betalingskort på www.hth.dk, er det altid sikret i tilfælde af misbrug. Der er mulighed for at afvise en betaling, når betalingsoversigten modtages – kontakt venligst egen bank, hvis der er mistanke til misbrug af betalingskort. Der er ingen selvrisiko i tilfælde af, at et kort bliver misbrugt, da www.hth.dk benytter SSL (Secure Socket Layer) i betalingssystemet. De oplysninger, der indtastes i forbindelse med brug af betalingskort, bliver krypteret (SSL), og det er således kun NETS, der har adgang til disse. Hverken HTH eller andre har mulighed for at læse disse data.

Ved betaling i en fysisk butik er der selvrisiko, hvis et Dankort misbruges ved brug af pin-kode.

4. Montering

Der er ikke inkluderet montering når der købes produkter via www.hth.dk eller i en fysisk butik. Dette gælder for samtlige produkter. Der gøres opmærksom på, at installation af visse vvs- og elektriske produkter kræver en autoriseret montør.

5. Reklamationsret og garanti

5.1 Reklamationer

Købeloven kan finde anvendelse på alle varer købt ved HTH. Visse forbrugsvarer såsom lyskilder, væsker og andre varer som har en begrænset holdbarhed, kan der kun reklameres over inden for den holdbarhedsperiode, der er stillet kunden i udsigt.

På alle produkter ydes der den køberetlige 24 måneders reklamationsret, som skal rettes direkte til en HTH butik eller via henvendelse til HTH’s kundeservice.

Afhængig af den konkrete situation, kan varen repareres, ombyttes helt eller delvist, pengene kan tilbagebetales eller afslag i prisen kan gives, hvilket afhænger af en konkret vurdering fra HTH.

Det er selvfølgelig et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Der skal reklameres inden for rimelig tid, efter fejlen eller manglen ved varen er opdaget. Hvis der reklameres inden for to måneder, efter fejlen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig. Ved mangler og fragtskader fra en levering eller afhentning – dog senest 2 måneder efter levering/afhentning.

Er reklamationen berettiget og HTH vurderer at varen skal returneres til centrallageret, refundereres fragtomkostninger i et rimeligt omfang. Husk derfor at gemme kvittering på afsendelse af varen.

Er varen købt i en fysisk butik, bedes kontakten tages til den butik hvor varen er købt for nærmere aftale omkring afhjælpningDer ydes ikke kompensation for evt. omkostninger til montage eller andre følgeomkostninger.

5.2 Garanti HTH

HTH yder 25 års garanti på hængsler, skuffesider, skinner, trådvarer samt de skinner og metalbeslag, der hører til trådvarerne.

HTH yder 5 års garanti på køkken, bad og garderobe på såvel elementernes overflade som på de vitale funktionsdele, hvilket vil sige: Skabe, bordeplader, vaske, blandingsbatterier (drypgaranti), greb, LED belysning og indbygningsspots.

For HTH produkter med Svanemærket købt fra og med 01.10.2023 gælder 10 års garanti.

HTH yder 2 års garanti på tilbehør og øvrige dele til køkken, bad, garderobe, herunder hårde hvidevarer.

Garantien bortfalder, hvis produktet ikke vedligeholdes som beskrevet i den medfølgende vedligeholdelsesvejledning eller hvis montering ikke er foretaget som angivet i den medfølgende monteringsvejledning.

Ved reklamation eller garantisag indleveres varen til:

En HTH butik. Nærmeste butik findes via dette link: www.hth.dk

Alternativt kan der via e-mail sendes et billede til HTH’s kundeservice til understøttelse af reklamationen.
Alternativt kan varen sendes retur - efter forudgående aftale med HTH kundeservice til:

HTH lageret
Hovedvejen 211-217
2600 Glostrup

Når en vare returneres, bedes det oplyst, så deltaljeret som muligt, hvori problemet består.

Bemærk! Pakker sendt pr. efterkrav modtages ikke.

6. Fortrydelses-/returret

6.1 Fortrydelsesfrist og undtagelser

Der er 14 dages fortrydelsesret ved køb på www.hth.dk. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag:

  • Varen er modtaget
  • Den sidste vare er i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, men som leveres enkeltvis.
  • Det sidste parti modtages, eller den sidste del er i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om levering af en vare, der består af flere partier eller dele.

Varer undtaget fortrydelsesretten: Levering af varer, som er fremstillet efter forbrugerens ønsker eller har fået et tydeligt personligt præg, er undtaget af fortrydelsesretten.

Varer købt på www.hthgo.dk vil altid kunne fortrydes inden for 14 dage efter modtagelse.

Der kan kun fortrydes ved at nægte modtagelse af varen, hvis der samtidig gives HTH tydelig meddelelse om dette.

6.2 Returnering til butik

Medbring blot kvittering og produkterne til en valgfri HTH butik* inden for fortrydelsesfristens udløb for at returnere disse.

6.3 Returnering via fragtmand/post

HTH’s kundeservice skal altid informeres, hvis der er ønske om at returnere produkterne. For at udnytte returretten skal der inden for 14 dage efter modtagelse af ordren gives tydelig besked om, at der ønskes at returnere et givent produkt. Dette gøres via standardformularen som er medsendt ordrebekræftelsen. Denne kan sendes enten pr. brev, e-mail eller afleveres i en HTH butik.

Standardformularen findes ligeledes her.

Ordren skal sendes retur uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, det er meddelt HTH, at købet er fortrudt.

Kunden afholder alle omkostninger til returfragt. Varen sendes efter forudgående aftale til:

HTH lageret
Hovedvejen 211-217
2600 Glostrup.

Bemærk! Pakker sendt pr. efterkrav modtages ikke.

Ved returnering er kunden ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind. Kunden bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

6.4 Varens stand ved fortrydelse af køb via www.hthgo.dk

Der hæftes for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. For at få udbetalt det fulde beløb for varen, må den ikke være beskadiget, forsøgt samlet, være påført skruehuller eller lignende.

Hvis produkterne har været brugt i en grad, hvor det må kunne forventes at salgsprisen er forringet, vil HTH efter en konkret vurdering udbetale differencen mellem den betalte pris og den pris, som varen vil kunne sælges til igen. Hvert produkt der er leveret og ønskes returneret, skal returneres komplet tilbage, med samtlige dele inkluderet

6.5 Varens stand ved fortrydelse af køb i fysisk butik

Varen skal returneres i ubrugt stand samt i original og ubrudt emballage.

6.6 Tilbagebetaling ved ordrer købt via www.hthgo.dk

Hvis fortrydelsesretten i denne aftale udøves, refunderer HTH alle betalinger modtaget i forbindelse med købet, herunder leveringsomkostninger. Kunden afholder dog omkostninger til returforsendelse.

HTH refunderer beløbet uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, der er modtaget meddelelse om at aftalen ønskes fortrudt.

HTH gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel benyttet ved den oprindelige transaktion, medmindre der udtrykkeligt er indvilget i andet.

Såfremt det ønskes at returnere i en fysisk HTH butik, tilbageføres beløbet til Dankort. Alternativt overføres til et anvist kontonummer. Husk altid at medbringe dokumentation for køb af varerne.

6.7 Tilbagebetaling ved ordrer købt i fysisk butik

Hvis fortrydelsesretten i denne aftale udøves, refunderer HTH alle betalinger modtaget i forbindelse med købet, dog ikke leveringsomkostninger. Kunden afholder ligeledes eventuelle omkostninger til returforsendelse til nærmeste HTH butik.

HTH refunderer beløbet uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, der er modtaget meddelelse om at aftalen ønskes fortrudt.

HTH gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel benyttet ved den oprindelige transaktion, medmindre der udtrykkeligt er indvilget i andet.

Såfremt det ønskes at returnere i en fysisk HTH butik, tilbageføres beløbet til Dankort. Alternativt overføres til et anvist kontonummer. Husk altid at medbringe dokumentation for køb af varerne.

7. Klageadgang

Der kan klages over købet ved at rette henvendelse til HTH’s kundeservice på e-mail: mail@hth.dk eller via telefon 75 24 47 77. Lykkedes det ikke parterne at finde en løsning, kan der indgives en klage til det relevante nævn på området, såfremt betingelserne herfor er opfyldt.

Køkken Anke foreningen
Sekretariatet
Postboks 102
1004 København K
info@byggerietsankenaevn.dk
http://www.koekkenanke.dk/

Uanset ovenstående, er det altid muligt at anlægge en retssag ved relevante værneting, se punkt 8.

8. Tvister og meddelelser

Medmindre andet fremgår af den gældende lovgivning i en EU-medlemsstat eller en anden jurisdiktion, er disse brugerbetingelser underlagt dansk ret uden hensyntagen til principper om lovvalg eller international privatret. Eneværneting ved eventuelle tvister, som måtte opstå i henhold til disse Brugerbetingelser, er Esbjerg, Danmark. Som forbruger i en EU-medlemsstat har du imidlertid ret til at henvise sagen til domstolen i din bopæls jurisdiktion.

9. Force majeure

HTH er ikke erstatningsansvarlig for forhold, der opstår uden HTH’s skyld, og som ligger uden for HTH’s kontrol, og som HTH ikke ved aftalens indgåelse burde have taget i betragtning, herunder, men ikke begrænset til, krig, oprør og uroligheder, mangel på transportmidler, almindelig vareknaphed, offentlige restriktioner, import- eller eksportforbud, usædvanlige naturbegivenheder, eksempelvis stormflod og omfattende oversvømmelse samt storm, udbredt arbejdskonflikt, brand, hærværk eller lignende forhold.

HTH KØKKENER A/S INDUSTRIVEJ 6 DK-6870 ØLGOD TLF. +45 75 24 47 77 CVR. NR. 89645417 MAIL@HTH.DK

SIDST OPDATERET AUGUST 2020

*Det er ikke muligt at returnere HTH’s GO-sortiment til butikkerne: HTH København/Gl. Kongevej og HTH Kgs. Lyngby