Vælg de rigtige køkkenlåger

Er du i tvivl om, hvilke køkkenskabslåger du skal vælge? Låger til køkkenet er en af de større beslutninger, fordi de er med til at definere og binde rummet sammen.
Vi guider dig gennem valget af låger.

5 vigtige når du vælger køkkenlåger

Uanset om du er på jagt efter et helt nyt køkken eller blot nye skabslåger, kan du med fordel gøre dig følgende overvejelser, før du vælger:

1. Hvilken stil skal dit køkken have?
2. Hvilke farver går du efter?
3. Krav til rengøring og vedligeholdelse?
4. Med greb eller grebsfrie låger?
5. Hvad er dit budget?

Planlæg dit nye køkken

Lakerede køkkenlåger

Med lakerede køkkenlåger kan du få dit helt eget unikke drømmekøkken. Lågerne lakeres med vandbaseret lak, polyurethan lak eller syrehærdende lak, og fås i mange farvemuligheder.

Det er let at rengøre malede låger og nemt at reparere ridser, dog bliver ridser på mørkt lakerede fronter mere synlige end på lyse fronter.

Er du vild med det naturlige udtryk?

Finerede køkkenlåger består af en spånplade med pålimet træfinér, der med respekt for naturmaterialets variationer viser træets åretegninger.

Lågen har et naturligt look, og du kan vælge mellem et stort udvalg af overfladenuancer. Du kan også prøve at kombinere med laminatlåger, hvor kanten også er af finér.

Med finerede køkkenlåger får du en stærk og holdbar køkkenlåge, men vær opmærksom på, at kommer der ridser i lakken, kan vand og fedt lettere trænge ind, og der er risiko for misfarvning.

Nordic Spirit Harmony Dark | HTH
Nordic Spirit Hvid Eg | HTH Nordic Spirit Natur Eg | HTH

Lamel køkkenlåger

Et køkken med lameller i massivtræ er en elsket klassiker, der har et eksklusivt og tidsløst udtryk.

Nordic Spirit fås i 4 varianter:
- Nordic Spirit Natur Eg
- Nordic Spirit Hvid Eg
- Nordic Spirit Harmony Dark
- Nordic Spirit Sort Eg

Se mere om model Nordic Spirit

Laminat: En robust kvalitetsløsning

Laminatbelagte låger er både slidstærke og budgetvenlige. Laminat består af sammenpresset papir og lim, der pålægges en spånplade og kantes med et kraftigt kunststofbånd eller med massive trækanter. Laminat køkkenlåger er rengøringsvenlige og robuste, men vær opmærksom på, at dybe ridser og slagsmærker kan være vanskelige at udjævne.

Tag køkkentesten
- det tager kun 1 minut

Find din køkkentype og kom tættere på dit drømmekøkken med et personligt moodboard.

Få et personligt moodboard

Dekor låger

Skal dine køkkenlåger først og fremmest være slidstærke og nemme at holde rene? Så er dekorlåger med melaminoverflade et godt bud.

Melamin består af sammenpresset papir og lim, der lægges på en spånplade og kantes med kraftige kunststofbånd eller massive trækanter. Resultatet er en slidstræk og robust låge, der nemt modstår dagligdagens strabadser og er let at gøre ren.

Vitrinelåger:
Klassisk eller industrielt look?

Vis dine smukke stel, kander og vaser frem med vitrinelåger. Glaslågen er oplagt til at skabe et let udtryk i køkkenet, og lade kaffestellet stå beskyttet bag glas, så du slipper for rengøring.

På udvalgte modeller kan du få samme materiale som dine køkkenlåger. Du har også mulighed for at skabe et mere industrielt look med vitrine rammer i aluminium eller sort lakeret aluminium.

New York | Tendens | HTH
Art | HTH VH-7 Focus | HTH

Har du styr på køkkenstilen?

Om du allerede har et klart billede af dit drømmekøkken eller ej, er vores bedste råd til dig at starte med at finde en masse inspiration.
Til en start kan du overveje, om din køkkenstil er:

- Farverig og legende i udtrykket
- Moderne med overraskende detaljer
- Minimalistisk med rene linjer
- Landlig og hyggelig
- Maskulin med markante former og udtryk

Måske kan du sætte hak ved en af de ovenstående stilarter, eller måske drømmer du om noget helt andet. Prøv at finde billeder af det, der inspirerer dig.

Find din køkkenstil

Understreg din stil med de rigtige greb

Køkkengreb er perfekte til at sætte et personligt præg på dit køkken, og kan udgøre den sidste lille detalje, der understreger stilen i køkkenet. Skal det være eksklusivt kan du eksempelvis vælge knop i messing eller guld.
Du kan omvendt også vælge et grebsfrit køkken, for at opnå et minimalistisk og elegant køkken.

Se køkkengrebsguiden

Find dine nye køkkenlåger

Besøg din nærmeste HTH-butik, og oplev de forskellige køkkenlåger.

Vores køkkenkonsulenter står til rådighed og hjælper dig med at
finde frem til den bedste løsning for dig.