SÅDAN PÅVIRKER DU PRISEN PÅ DIN KØKKENRENOVERING

Trænger dit køkken til lidt opgradering eller en større renovering?
Bliv klogere på, hvordan du kan renovere dit køkken, og hvad det koster.

Model Oslo - et indbydende køkken i træ
Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH

Køkkenekspert, Thomas Karlsen

”Du behøver ikke skifte hele køkkenet ud for, at det føles nyt”

Nye køkkenlåger giver en stor effekt for få midler, hvis dit køkken allerede er funktionelt. Skal der mere til, kan du også skifte bordpladen. Der er mange knapper, du kan skrue på i renoveringen af køkkenet.

Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH

Hvad er drømmen?

Drømmer du om at give dit gamle køkken nyt liv med en renovering, er størrelsen på projektet afhængig af køkkenets nuværende tilstand. Har du et gammelt, men funktionelt køkken, kan det blive indbydende igen ved at friske få elementer op. 

Er det gamle køkken derimod udtjent og upraktisk, skal der et nyt køkken til. Det gør opgaven mere gennemgribende, og prisen for køkkenrenoveringen bliver derfor også højere, men ofte er det den bedste investering på sigt.

Mal eller tapetsér en væg

Farver og mønstre kan skabe en kæmpe forandring i køkkenrummet, og det kan derfor være fornuftigt for din pengepung, hvis du renoverer køkkenet ved enten at male eller tapetsere en eller flere vægge. Vælger du en kontrastfarve til væggen, er du sikker på, at din køkkenrenovering bliver bemærket.

Forny køkkenlågerne

Har du et funktionelt køkken, hvor skabene kun er lidt brugte, kan du skifte køkkenlågerne og få et helt nyt look. Skifter du fra mørke til helt lyse, lakerede låger eller omvendt, vil du opleve en stor forandring.

Skift de gamle greb ud

Nye greb til dine køkkenlåger kan være den lille forandring, der skal til for at støve dit køkkenlook af. Selvom grebene ikke syner af meget, kan de ændre køkkenets look markant - og så har de den fordel, at de ikke koster alverden. Husk, at du skal undersøge, hvor hullerne til det gamle greb sidder, før du køber nye – så er du sikker på, de passer.

Vælg en ny bordplade

Bordpladen sætter tonen i dit køkken, og en slidt bordplade kan trække hele looket ned. Derfor kan en udskiftning af bordpladen være en rigtig god ide, når du vil lave en lidt større køkkenrenovering. Og her kan du kan vælge mellem mange forskellige materialer, farver og prisklasser.

Forny dine hvidevarer

Når du vil renovere dit køkken, kan nye hvidevarer være netop den detalje, der skaber hele forskellen.

Er de nuværende hvidevarer af ældre dato, kan du med nye hvidevarer også få et lavere el-forbrug samt nye fede features. Du kan eksempelvis få hvidevarer, der kan betjenes via mobilen eller integrerede hvidevare, som er skjult i indretningen.

Skift vask og armatur

Har du en gammel vask og et slidt armatur, kan du med fordel skifte dem i forbindelse med en køkkenrenovering. Begge dele fås i forskellige prisklasser, men det kan købes for et overskueligt budget.

Hvis du ikke ønsker at skifte bordpladen, skal du huske at tage højde for placeringen og størrelse af den gamle vask og armatur.

ET HELT NYT KØKKEN

Har dit køkken udtjent sin værnepligt, er et helt nyt køkken en løsning. Prisen på din køkkenrenovering bliver naturligvis derefter, men et nyt køkken fås i alle prisklasser.

Mere inspiration?

Vil du vide mere om, hvordan du kan renovere dit køkken, så det passer til dit budget?
Så kom forbi HTH og lad vores indretningskonsulenter hjælpe dig.

Book et gratis indretningsmøde
HTHs køkkeneksperter
Nordic Spirit | HTH

Se dine muligheder

Kom ind i din lokale HTH-butik, og oplev dine muligheder for renovering af dit køkken.
Vores eksperter står altid klar til at rådgive dig.

Besøg din nærmeste HTH-butik