Sådan påvirker du prisen på din køkkenrenovering

Har du store køkkendrømme, men er i tvivl om, hvad det koster at lave nyt køkken? Læs vores mini-guide og bliv klogere på, hvilke delelementer en køkkenrenovering består af.

Køkken med smukt og naturligt træ-look

Hvad er drømmen?

Drømmer du om at give dit gamle køkken et nyt liv med en renovering, er størrelsen af projektet helt afhængig af køkkenets nuværende tilstand.

Har du et gammelt men funktionelt køkken, kan det blive indbydende igen ved at friske få elementer op. Det gør samtidig også køkkenrenoveringsprisen mere overskuelig. Står du i den situation, at sokkel, skabe og skuffer i det gamle køkken er i god stand, drejer det sig om, at du skifter de store elementer ud, for at køkkenrenoveringen bliver en succes.

Er det gamle køkken derimod helt udtjent, skal der et nyt køkken til. Det gør selvsagt opgaven mere gennemgribende, og prisen for køkkenrenoveringen bliver derfor højere, men ofte kan det være den bedste investering på sigt.

Lad os guide dig
Uanset hvad dit behov er, består køkkenet af forskellige delelementer, der alle påvirker køkkenrenoveringsprisen. Vi guider dig her igennem de forskellige muligheder, så du får det køkken, du altid har ønsket dig.

Hvidt og minimalistisk køkken ned træbordplade - HTH

Frisk dit køkken op

Er dit køkken af ældre dato, men i en ellers god stand, kan en hurtig make-over være den rette løsning for dig. Heldigvis behøver en køkkenrenovering i light-udgaven ikke være en bekostelig affære, og der findes flere forskellige prisvenlige måder, du kan bruge til at give dit køkken et frisk pust.  

Moderne køkken fra HTH - Model Stockholm

Forny køkkenlågerne

Har du et køkken, hvor skabene kun er lidt brugte, kan du skifte lågerne og derved få et helt nyt look. Skifter du fra mørketrælåger til helt lyse, lakerede låger eller omvendt, vil du opleve en stor forandring i din køkkenrenovering.

Ny skuffeindretning kan også være en del af projektet. Mangler du organisering, findes der et hav af smarte løsninger, der vil gøre hverdagen i køkkenet nemmere.

Skift de gamle greb

Nye greb til dine køkkenlåger kan være den lille forandring, der skal til for at støve dit køkkenlook af. Selvom grebene ikke syner af særlig meget, kan de ændre køkkenets look markant - og så har de den fordel, at de ikke koster alverden.

Køkkengreb fås i mange former, størrelser og materialer. Husk, at du skal undersøge, hvor hullerne til det gamle greb sidder, før du køber nye, så du er sikker på, de passer.

Harmony Dark | HTH
Lyst trælook i det skandinaviske køkken | HTH

Mal eller tapetsér en væg

Farver og mønstre kan skabe en kæmpe forandring i køkkenrummet, og det kan derfor være fornuftigt for din pengepung, hvis du renoverer køkkenet ved enten at male eller tapetsere en eller flere vægge. 

Vælger du en kontrastfarve til væggen, er du sikker på, at din køkkenrenovering bliver bemærket.


Når der skal lidt mere til

Har du et køkken, hvor dine skabe og skuffer er i god stand, kan du få følelsen af et nyt køkken ved eksempelvis at udskifte bordplade, hvidevarer eller vask og armatur. Det er mere omkostningstungt og tager lidt mere tid, men til gengæld får du et helt nyt udtryk i køkkenet.

Vælg en ny bordplade

Bordpladen sætter tonen i dit køkken, og en slidt bordplade kan trække hele looket ned. Derfor kan en udskiftning af bordpladen være en rigtig god ide, når du vil lave en lidt større køkkenrenovering.

Overvej dine behov i hverdagen og vælg mellem de mange forskellige materialer, farver og prisklasser, som bordplader fås i.

Midnatsblå | HTH
Kvadrat | HTH

Skift vask og armatur

Har du en gammel vask og et slidt armatur, kan du med fordel skifte dem i forbindelse med en køkkenrenovering. Begge dele fås i forskellige prisklasser, men det kan købes for et overskueligt budget.

Hvis du ikke samtidig vil skifte bordpladen, skal du huske at tage højde for placeringen og størrelse af den gamle vask og armatur.

Forny dine hvidevarer

Når du vil renovere dit køkken, kan nye hvidevarer være netop den detalje, der skaber hele forskellen.

Er dine nuværende hvidevarer af ældre dato, kan du med nye hvidevarer også få et lavere el-forbrug samt nye fede features.

HTH har stilrene køkkener i hvid højglans

Skift emhætten og få et nyt look i køkkenet.


Et helt nyt køkken

Har dit køkken udtjent sin værnepligt, er et helt nyt køkken løsningen. Prisen på din køkkenrenovering bliver naturligvis derefter, men et nyt køkken fås i alle prisklasser. Start med at besøge din nærmeste køkkenforhandler. Her kan du få rådgivning og et køkkentilbud, der matcher dit budget.

Scandinavian Classic | HTH
Eksklusivt køkken i model Focus Ler | HTH

Hvad koster det at lave et nyt køkken?

Når vi skal besvare spørgsmålet ”Hvad koster det at lave et nyt køkken?”, bliver vi nødt til at spørge ind til, hvilket køkken du ønsker dig. Prisen afhænger nemlig af mange ting, og vi har brug for at kende dine behov, før vi kan give dig et klart svar.

Vi har derfor samlet de ting, du skal være særlig opmærksom på, når du drømmer om et nyt køkken og hvilke valg, der har betydning for køkkenprisen her.