Sådan vælger du det rigtige køkkenarmatur og køkkenvask

Der er store krav til en køkkenvask og et armatur. Det skal både være praktisk og gøre din arbejdsgang nem samtidig med, at det skal have et lækkert design, der passer til resten af dit køkken.

Begynd med at overveje følgende spørgsmål:

Få gode råd af vores eksperter

Vil du gerne have hjælp til at træffe de rigtige beslutninger, når du vælger køkkenmaterialer? HTHs køkkeneksperter står klar til at give dig sparring og gode råd – helt gratis og uforpligtende.

Book et gratis designmøde

FAQ

Prisen på en køkkenvask kan variere betydeligt afhængigt af flere faktorer, herunder mærke, materiale, størrelse, design og eventuelle ekstrafunktioner. Generelt set kan priserne på køkkenvaske strække sig fra omkring 500 kroner til flere tusinde kroner.

Se HTHs køkkenvaske og -armaturer

Hvilket armatur, der er det rette til dit køkken, afhænger af dine præferencer i forhold til stil såvel som funktionalitet. Du finder for eksempel både armaturer i rustfrit stål, messing og sort - og i flere forskellige stilarter og former.

Hvis du gerne vil gøre dit køkken smartere og lette madlavningen, kan du også vælge en Quooker, der kan forsyne dig med kogende vand på nul komma fem.

Rengøringen af de fleste køkkenvaske kan klares med en opvaskebørste, opvaskemiddel og vand efterfulgt af en hurtig aftørring.

Bor du i et område med hårdt vand og et højt indhold af kalk, kan der i nogle tilfælde opstå misfarvninger i køkkenvasken på grund af kalkaflejringer. For at undgå misfarvninger kan du bruge almindelige kalkfjerner og rense efter med en blød svamp.

Man kan sagtens selv skifte køkkenvask, hvis man har de rette værktøjer og har gjort sin research. Det kræver en smule basal viden om VVS-arbejde, men du kan nemt finde hjælp på nettet. Du kan for eksempel gøre det selv med HTH GO-konceptet.

Der findes nogle regler, når det gælder udskiftning af armaturer. Hvis der er en afspærringsventil på vandrøret, og du ikke skal ændre på en eksisterende installation, må du selv skifte armaturet. Hvis det ikke er tilfældet, skal du have fat i en autoriseret VVS-installatør.

Oplev vores køkkener

Det kan være svært at forestille sig præcist hvilken løsning, der bedst opfylder dine behov. Kom forbi en af vores HTH-butikker, og oplev vores køkkendesigns helt tæt på.

Find din HTH-butik