Vælg de rigtige køkkenskabe

Dit valg af køkkenskabe danner rammen om dit nye køkken. Se hvordan du skaber det bedste fundament.

Focus Finer | HTH
Fransk landkøkken i romantisk design fra  HTH

Skabene er køkkenets skelet

Køkkenskabene er en fundamental del af din køkkenindretning. De skal bare fungere! Har du prøvet at mangle skabsplads i køkkenet, kender du betydningen af at vælge de rigtige køkkenskabe. 

Vi guider dig til, hvordan du sammensætter et perfekt mix af over-, under-, top- og højskabe, der danner den rette kombination af køkkenskabe.

Midnatsblå | HTH lakfarver

Eksperttip

Har du svært ved at nå de øverste hylder? Vælg Magic Move, som automatisk nedsænker den bagerste del af overskabet, så du nemt kan nå det hele.

Midnatsblå | HTH lakfarver

Skuffeskabe

Du kan gøre det nemmere at finde dine køkkenting ved at vælge skuffer fremfor hylder i dine underskabe. Skuffer, der kan trækkes helt ud, giver et godt overblik.

Midnatsblå | HTH lakfarver

Gode hjørner

Har dit køkken hjørner? Start med at planlægge skabstypen til hjørnet. Herefter ved du, hvor meget plads der er tilbage til de resterende køkkenskabe.

GUIDE TIL KØKKENSKABE

Sådan vælger du de rigtige køkkenskabe

Antallet af kvadratmeter i køkkenet spiller en naturlig rolle for, hvor mange køkkenskabe du har plads til. Ofte gælder det om at udnytte pladsen på en smart måde, så du får det rigtige look, rigelig opbevaringsplads og god funktionalitet.

Spørgsmålet om hvor mange køkkenskabe og hvilken type skab, du har brug for, afhænger hovedsageligt af tre ting:

■ Hvor meget køkkenudstyr skal du opbevare i køkkenet

■ Hvor meget bordplads har du brug for? Underskabe giver bordplads - højskabe tager bordplads.

■ Hvordan udnytter du pladsen optimalt? Vælg en køkkenform, der minimerer spildplads og indret efter arbejdstrekanten.

For at få mest ud af dine køkkenskabe handler det i høj grad om, at dine køkkenskabe sikrer en funktionel køkkenindretning, der passer til rummet.

Harmony Dark | HTH

Et højskab med Tandem udtræk udnytter pladsen og giver det perfekte overblik.

Hvilke køkkenskabe er bedst?

Køkkenets størrelse er afgørende for, hvilke køkkenskabe du har plads til, og hvordan de skal kombineres for at udnytte pladsen bedst muligt. Der findes flere typer af køkkenskabe, i forskellige højder og bredder. Hver har de sine fordele.

Få et overblik over de forskellige typer af køkkenskabe og se om dit behov mest er til underskabe, overskabe, topskabe, højskabe eller en god kombination af dem alle.

HTH har stilrene køkkener i hvid højglans
Intet køkken uden underskabe
×

Underskabe er køkkenets grundelement

Et grebsløst køkken i Model Next Hvid

Rummelige underskabe er et must, uanset størrelsen på dit køkken. De er en fast del i ethvert nyt køkken.

Det er typisk i underskabene, du opbevarer større køkkenudstyr som gryder, pander og skåle, fordi dybden i et underskab er større i forhold til andre køkkenskabe. Underskabe med køkkenskuffer er et godt valg, hvis du ønsker et godt overblik skabets indhold.

Har du plads til en køkkenø, vil underskabene danne fundamentet. Underskabe fås i to dybder, og giver dig derved mulighed for eksempelvis at designe en køkkenø med spiseplads.

  

BYGGESTENEN I KØKKENET

Underskabe hviler på en sokkel eller sokkelben, der findes i forskellige højder. Jo højere bordpladen skal være i forhold til den ideelle arbejdshøjde, desto mere sokkel får du. Heldigvis kan du udnytte pladsen ved at bruge sokkelskuffer, der udnytter pladsen under underskabet.

Overskabe forvandler væggen til opbevaringsplads
×

Brug dine vægge til opbevaring

MagicMoveID | HTH

Overskabe er ikke lige så dybe køkkenskabe som under- og højskabe. Til gengæld er overskabe ideelle til at udnytte pladsen i højden. Især i mindre køkkener er det velegnet at anvende overskabe til at forvandle pladsen på væggen til værdifuld opbevaringsplads.

Du kan både vælge overskabe med og uden låger. Lågerne beskytter dine køkkenting mod støv og smuds, mens overskabe uden låger giver dig et umiddelbart overblik.

Placeringen af dine overskabe skal være omkring 50 cm over dit køkkenbord for at give dig optimale arbejdsbetingelser.

 

EN NY MÅDE AT TÆNKE OVERSKABE

Hos HTH har vi designet flere innovative løsninger, der udfordre måden vi normalt tænker overskabe på.

MagicMoveID er et godt eksempel. Med et tryk på en knap får MagicMoveID automatisk den bagerste del af overskabet til at køre ned. Det giver dig en let adgang til indholdet i dit overskab.

Hvidt lakeret køkken fra HTH
Topskabe:
Et alternativ til overskabe
×

Brug topskabe som alternativ

Hvidt lakeret køkken fra HTH

Et alternativ til overskabe er topskabe. Topskabe er mindre i højden end de normale overskabe og skaber derved mere luft i køkkendesignet.

Topskabe er meget fleksible. De findes i flere højder og du har mulighed for at vælge, om topskabet skal være med eller uden låge. Vælger du et topskab med en låge, er lågen monteret i toppen af skabet.

 

FLERE MULIGHEDER

Hvis du foretrækker, at dine yndlingsting skal være synlige i dit køkken, er FrameFlexID et fleksibelt opbevaringssystem, du kan sammensætte og designe, som du ønsker.

Du har også mulighed for at bruge åbne hylder som et alternativ til overskabe. Hylder giver et let og luftigt design, og du kan have alle de ting, du ofte bruger i dit køkken lige ved hånden.

Focus Midnatsblå | HTH
Højskabe udnytter loftshøjden
×

Højskabe har flere fordele

Focus Midnatsblå | HTH

Højskabet er det mest rummelige køkkenskab, der kan udnytte pladsen helt op til loftet. Der findes højskabe i flere forskellige bredder og dybder.

Højskabe kan indrettes, så de opfylder alle dine ønsker. Fyld eksempelvis højskabet med justerbare hylder eller udtræksbare trådkurve og bakker, der giver et hurtigt overblik over indholdet i højskabet.

Du kan også udnytte opbevaringspladsen i et højskab optimalt med et Tandem udtræk. Her kommer indholdet ud til dig, når du åbner skabet, så du får det fulde overblik.

Harmony Dark | HTH
Indbygningsskabe skaber et gennemført look
×

Indbygningsskabe til integrerede hvidevarer

Harmony Dark | HTH

Indbygningsskabe skjuler fronterne på dine hårde hvidevarer og erstatter dem med en låge, der matcher resten af dit køkken. Indbygningsskabe er typisk underskabe, der skjuler en opvaskemaskine eller højskabe til køleskab og fryser.

 

Indbygningsskabe giver dit køkkendesign rene linjer, fordi du gemmer de hårde hvidevarer væk bag ensartede fronter. Du skal dog være opmærksom på, at hvidevarerne skal være beregnet til at blive integreret i et skab for at det fungerer. 

 

Få rådgivning om indbygningsskabe og integrerede hvidevarer hos din lokale HTH-butik.

Kategori | Køb online | HTH
Et hjørneskab minimerer spildplads
×

Udnyt alle hjørner

Kategori | Køb online | HTH

Køkkenhjørner kan ofte være en udfordring, når du gerne vil undgå unødig spildplads. Heldigvis findes der flere muligheder for at udnytte hjørnet optimalt med smart designede hjørneskabe.

 

Den klassiske model er hjørneskabet med hylder, men her kan det være svært at bevare overblikket over skabets indhold.

 

Som et alternativ kan forskellige typer af karruseller give en bedre tilgang til hjørneskabets indhold. Luksusudgaven er et hjørneskab med LeMans udtræk, hvor hylderne kommer glidende ud til dig, så hele hjørneskabets indhold er tilgængeligt.

Køkkeneksperterne | HTH

Få inspiration til dine køkkenskabe

Besøg din nærmeste HTH-butik, og oplev de forskellige typer af køkkenskabe. Her kan du få gode råd og hjælp af vores dygtige køkkenkonsulenter, der guider dig til en optimal sammensætning af dine køkkenskabe.

 

Find dine nye køkkenskabe

Spring ventetiden over og book et uforpligtende designmøde