Standardmål på køkkenskabe

Dine køkkenskabe skal have de helt rigtige mål – det er nemlig dem, der udgør fundamentet for køkkenet. For at gøre det lettere for dig, har vi samlet en oversigt over vores standardmål på køkkenskabe, og de bedste råd til, hvordan du indretter skabene i køkkenet.

Mål til køkkenskabe

Når du skal finde de rigtige køkkenskabe, er det nyttigt at vide, hvilke mål du kan vælge mellem. For at give dig et godt overblik, har vi delt køkkenskabene op i kategorier:

Høj- og underskabe: Standarddybde 56,5 cm
Over- og topskabe: Standarddybde 33 cm

Du skal forstille dig, at skabene er byggeklodser, der kan sættes sammen på utallige måder. Det giver dig mulighed for at skabe lige netop den løsning, der dækker dine behov.

Bliv guidet i køkkenskabe

Høj- og underskabe

Underskabet fås i en standardhøjde, mens du kan vælge mellem tre standardhøjder til højskabe:

T-højskab højde: 124,8 cm
H-højskab højde: 195,2 cm
J-højskab højde: 211,2 cm
A-underskab højde: 70,4 cm

Husk at have for øje, når du vælger under- eller højskabe, at en standardsokkel måler 16,6 cm og skal lægges til skabets højde for at få det endelige mål.

Standarddybden på underskabe er 56,5 cm, hvilket vil sige, at en bordplade, som er 60 cm dyb, passer perfekt til HTH’s underskabe.

Se bordpladeguiden

Over- og topskabe

Vælger du top- eller overskabe, kan du udnytte rummets højde. Du vælger selv, hvordan du sammensætter dine skabe. Vi har fire standardstørrelser:

F-overskab højde: 86,4 cm
D-overskab højde: 70,4 cm
C-overskab højde: 57,6 cm
R-topskab højde: 35,2 cm

Top- og overskabe er smallere i dybden end høj- og underskabe, så de giver mere luft, når skabene kommer op i højden. Et over- eller topskab har en dybde på 33 cm, så der stadig er god opbevaringsplads.

Når dit køkken skal monteres, anbefaler vi, at der er minimum 52 cm mellem bordpladen og bunden af overskabene.

Få skabene skræddersyet til dit køkken

Ikke alle køkkener er ens, og måske har du specielle ønsker til målene på dine skabe. Det kan være, at du skal bruge et køkkenskab til et hjørne med specielle mål.

Hvis HTH’s standardmål ikke passer til dine køkkenmål, kan du få skræddersyet skabene, så de passer lige præcis til dine ønsker.

Alt kan lade sig gøre, men hav for øje, at skræddersyede skabe er en dyrere løsning, end at vælge køkkenskabe i standardmål.

Hvad koster et køkken?

Tag en uforpligtende snak med vores køkkeneksperterNår du bygger nyt køkken, skal der tages mange valg, og vi vil rigtig gerne gøre processen nemmere for dig.

Book et gratis designmøde, og få hjælp af vores dygtige indretningseksperter til at vælge de rigtige køkkenskabe til dit nye køkken – det er gratis og helt uforpligtende.

Book et gratis designmøde

Sådan indretter du dine køkkenskabe

Når du har fundet de rette mål til dine køkkenskabe, og du synes, at det ydre spiller, kan du begynde at overveje skabsindretningen.

HTH har et stort udvalg af inventar, som hylder og skuffer, affaldssystemer, udtræk og karruseller samt plads til indbygning af ovne og mikroovne.

Du kan sammensætte løsningerne nøjagtigt efter dine behov og tilkøbe løse dele til skabsindretningen.

Få tips til køkkenindretning

Få prisen på dit nye køkken

Prisen på et køkkenskab afhænger af størrelse, indretning, og hvilken køkkenlåge du gerne vil have på skabet. 

Kom forbi din nærmeste HTH-butik, og se de forskellige skabe og mål i virkeligheden. Her kan vi også hjælpe dig med at vælge skabe og udregne prisen på dit nye køkken.