Giv dit køkken karakter med messing

Messing er et tidløst element i køkkenindretningen, der er dekorativt og giver dit køkken et elegant touch. Invitér det gyldne metal indenfor med et armatur og vask i messing.

Fordele ved messing

Messing giver køkkenet varme og personlighed – uanset om dit køkken er mørkt, farverigt eller lyst er de gyldne toner ideelle til at gøre køkkenet dit eget.

Messing er let at vedligeholde, og det stilfulde materiale holder i mange år. Du undgår ikke, at messing patinerer og får brunlige nuancer med tiden, men det er bare en ekstra charme. Metallet vil stadig fremstå elegant, og patineringen gør dit armatur og vask unik.

Hvilken vask og armatur skal du vælge?

Case: Mai Morseth | HTH
Art | HTH Base | HTH

Hvilken køkkenstil passer messing til?

Du kan roligt kaste din kærlighed på messing. Metallets lune toner giver et kontrastfuldt samspil både til kølige materialer som marmor og beton eller i et mørkt og elegant køkken. Du kan også bruge messing til at pifte det nordiske og minimalistiske køkken op.

Med de gyldne farvenuancer er der ingen grænser for, hvordan du kan udtrykke din personlige stil.

Find din køkkenstil

Mix og match med messing

Sæt dit personlige præg på dit køkken ved at mikse og matche dit messing køkkenarmatur og vask med andre elementer.

Du får en smuk kontrast ved at kombinere det gyldne armatur med midnatsblå køkkenlåger og en sort bordplade. Tilføj lamper i messing for at understrege stilen.

Oplev det blå køkken

Nordic Spirit Harmony Dark | HTH
Lounge Messing | HTH Harmony Dark | HTH

Skab sammenhæng i indretningen

Med greb i messing skaber du harmoni mellem armaturet og vasken og mærker materialets varme stemning i hele køkkenet - uden metallet dominerer.

Du kan også skabe sammenhæng i hjemmet ved at lade små messing detaljer i form af greb, armatur eller dørhåndtag gå igen på badeværelset og i bryggerset.

Få 5 tips til at vælge greb

HVORDAN VEDLIGEHOLDER JEG MESSING?

Der er to regler, du skal huske, når du vedligeholder messing:

Brug aldrig aggressive rengøringsmidler, der kan skade overfladen.

Undgå at bruge ståluld eller metalbørster, da de ridser messing.

Den daglige rengøring af dit messing armatur og vask kan du klare med en blød klud eller opvaskebørste, opvaskemiddel og vand. For at holde kalken nede anbefaler vi, at du ofte tørrer armaturet og vasken efter med en tør klud eller viskestykke for at fjerne vandrester og forebygge kalkpletter.

Pas godt på din messing køkkenvask

Med tiden vil messing begynde at nuancere brunligt. Det er en naturlig og uundgåelig patineringsproces, der sker, når materialet får ilt.

For at passe godt på din køkkenvask bør du undgå at stille gryder og pander direkte ned i vasken. Brug i stedet en opvaskebalje eller silikonemåtte. Lad heller aldrig syreholdige madvarer som alkohol, the og juice ligge i vasken i længere tid ad gangen.

Poleret messing kan med tiden miste glans, men med et skånsomt pudsemiddel og en blød klud kan du få armaturet og vasken til at skinne på ny.

Få rådgivning om messing i din HTH-butik

Få hjælp til at vælge

Vil du vide mere, inden du vælger messing til dit køkken?

Du er altid velkommen i din nærmeste HTH-butik, hvor
vores køkkeneksperter har overblikket over alle
mulighederne, og står klar til at vejlede dig
med at finde den helt rigtige løsning til dig.