HTH Erhverv 6

Ejendomsmester på Prags Boulevard

Som ejendomsmester på Prags Boulevard har Kim ansvar for, at alting fungerer, som det skal, i mere end 250 boliger. Hans daglige arbejde spænder lige fra haner der drypper, til kvalitetssikring af nyrenoverede lejligheder. Vi tog en snak med ham om 70’er-køkkener og HTH-services.

Læs om vores erfaring med modernisering af køkkener i boligforeninger

Langt samarbejde – kort proces

HTH har leveret køkkener til Prags Boulevard siden 2006. HTH er både på banen, når en beboer ønsker at skifte det gamle køkken ud med en nyere model, og når en lejlighed skal gøres klar til en ny beboer. Særligt i det sidste tilfælde sikrer det lange samarbejde et effektivt forløb.

”HTH får besked fra vores hovedkontor, når der er fraflytning fra en lejlighed. De ringer til vores faste HTH-mand, Rudi, og giver besked om, at der skal sættes nyt køkken op. HTH-manden kender jo køkkenerne, så han behøver ikke engang at komme ud og måle op.”

Nyt køkken på en uge

Efter at boligselskabet har givet grønt lys, går der ikke længe, før det nye køkken står klar.

”Det tager ca. en uge med nedtagning af det gamle køkken og opsætning af det nye. HTH har deres egne elektrikere, murere, vvs-folk, og hvad der ellers skal bruges. Det eneste, vi skal gøre, er at tjekke op på, at køkkenet er, som det skal være.”

Vil helst ikke skulle blande sig

For Kim er det afgørende, at både kvalitet og proces er til at regne med, og så er det vigtigt, kommunikationen er klar, når noget ikke lever op til forventningerne.

”Vi har meget høje krav. Alt skal være i orden. Og vi skal ikke have nogle problemer, når der skal nyt køkken op – faktisk vil vi helst slet ikke høre om det, andet end når vi skal op og tjekke. Og hvis der skulle være noget, så ringer jeg som regel direkte til HTH-manden, og så tager han den derfra med sine folk.”

Personlige ønsker

Kim er ikke den eneste, der stiller krav til køkkenerne. Ofte har nye lejere klare tanker om, hvordan tingene skal være, og så er det HTH’s opgave at sørge for, at tankerne bliver ført ud i livet så godt som muligt.

”De får nummeret til HTH-manden og taler med ham om, hvad de har lyst til, og så sender han dem ud at kigge i HTH’s køkkenafdeling. Faktisk kan de stort set få det køkken, de vil have, inden for den aftalte pris. Selvfølgelig skal det ikke være et eller andet vanvittigt 70’er-køkken – så er der jo ingen grund til at skifte det, vel.”

Udskift de gamle 70'er-køkkener

Der står ingen steder, at nye lejere skal skifte til et nyt køkken, når de flytter ind, men Kim ser god grund til at gøre det.

”De gamle køkkener er fra 1979, så vi kan ikke længere få reservedele til dem. Vi må bare selv trylle lidt nogle gange.Der er ingen tvang om, at folk skal have nye køkkener. Hvis de kommer, og deres skuffesystem er gået stykker, kan vi ikke gøre noget ved det. Vi kan give dem en skrue hist og her, men det er ikke noget, der holder."