Arkitekten René

HTH - en erfaren sparringspartner

Arkitekterne fra Blaavand og Hansson lægger linjer til alt fra plejehjem og skoler, til parcelhuse og almene boliger. I mere end tolv år har HTH været sparringspartner på køkkenfronten. Vi fangede arkitekt René Holm Schmidt til en snak om tegnestuens parløb med HTH.

Læs mere om dine muligheder som arkitekt hos HTH

En god start

Som arkitekt bruger René en stor del af dagen på at projektere og lave udbudsmateriale. Her har han gode erfaringer med at tage HTH med på råd tidligt i processen. ”HTH kan hjælpe os med at afklare, hvad muligheder vi har i forhold til deres produktsortiment. Nogle gange har vi behov for at afvige fra deres standardmål, og så drøfter vi mulighederne for at lave specialtilpassede løsninger.”

Mere præcision i udbuddet

Sparringen handler ikke kun om at afdække råderummet. Ofte hjælper HTH også med at gøre priserne helt skarpe i udbudsmaterialet. ”Vi har brugt HTH, når vi skulle lave overslag i forbindelse med eksisterende bad- og køkkenmiljøer. Her har vi skitseret en køkkenløsning og fået HTH til at prissætte det. Det er afgørende at være præcis på prisen, for det kan virkelig flytte nogle tal, hvis beregningen er skæv.”

Samme kvalitet som HTH

Den tidlige dialog giver kvalitet i udbuddet, men dikterer ikke nødvendigvis, at der skal stå HTH på elementerne. ”Ved at sikre os direkte med en leverandør minimerer vi fejludbuddet. Det er ikke sådan, at vi er gift med HTH. Vi kan jo ikke garantere, at den pågældende tømrer vælger HTH. Det eneste, vi kan sige, er, at det skal have en kvalitet som HTH.”

Hurtige reaktioner

For René handler kvalitet ikke kun om flot finish og robuste systemer. Spørger man ham, hvad han kigger efter hos en køkkenleverandør, svarer han: ”Det er selvfølgelig vigtigt, at de har en vis størrelse og er kendt for at levere en god kvalitet. Men også at vi kan bruge dem til sparring under projektering, hvor de skal være hurtige til at reagere.”

Tætte relationer

Ifølge René hænger reaktionstiden sammen med gode relationer: ”Jeg synes, at afdelingen i Åbenrå har nogle rigtig dygtige folk. De vender hurtigt tilbage med svar og giver en super service, hver gang vi ringer. Men det er selvfølgelig også altid de samme folk, vi taler med.”