ARMATUR TIL BADEVÆRELSET

Du skal børste dine tænder, hver gang du vasker hænder. Sådan lyder en gammel børnesang, og den beskriver ret godt, hvor ofte badeværelsesarmaturet bliver brugt. Ikke kun af dig, men af din familie og venner.

HTH Mono

Én af badets vigtigste detaljer

Ud over toilettet, er vandhanen en af de ting, der bliver benyttet allermest på badeværelset. Derfor kan det godt betale sig at kaste en grundig tanke efter hvilket armatur, der passer bedst til dine æstetiske og praktiske krav. 

Vi guider dig her gennem de overvejelser, som du kan gøre dig, når du skal vælge armatur.

Hanen skaber den røde tråd

Et badeværelsesarmatur er ikke bare en vandhane, men et element af badeværelset, der er med til at skabe en designmæssig rød tråd.

Når du skal vælge badeværelsesarmatur, er det vigtigt at tage højde for dine andre materialevalg på badeværelset. Er grebene i et mat materiale, kan du med fordel vælge et armatur til vask og bruser i et lignende materiale. På den måde kommer dit badeværelse til at se fuldendt og gennemtænkt ud.

Find dit baddesign i vores modeloversigt.

Hvidt fransk badeværelse fra HTH
Oslo | HTH

Hvad betyder mest for dig?

Inden du vælger nyt armatur er det en god idé at gøre dig et par praktiske overvejelser:

- Sætter du pris på, at vandhanen tænder automatisk, uden at du skal røre ved noget? Så skal du vælge et elektronisk armatur.

- Skal det være nemt at temperere vandet, kan du vælge et armatur med ét greb frem for to til at regulere vandtemperaturen.

- En ekstra høj vandhane til badeværelset giver mere plads til hænderne eller til at vaske dit ansigt efter en lang dag på farten.

 

Find den rigtige vandhane

Der findes helt sikkert et badarmatur, der opfylder dine ønsker og behov. Besøg din lokale HTH-butik og få personlig rådgivning om fordele og ulemper ved de forskellige muligheder.

Du kan også få et overblik over mulighederne i kataloget "Fronter & Tilbehør".

Pift badeværelset op med en ny vandhane

Du kan nemt forny dit badeværelse uden at lave hele badeværelset om.

Trænger du til noget nyt, eller er de gamle overflader slidte, kan du let få badeværelset til at se nyt ud igen. Med et nyt armatur og greb, som matcher, kan dit gamle badeværelse få et nyt look uden det store arbejde.

Få mere inspiration til dit badeværelse i inspirationsgalleriet.

Håndvaskarmatur til badeværelset fra HTH
Harmony Dark | HTH

Fordele ved elektriske armaturer

Vælger du et elektronisk armatur, koster det lidt mere. Til gengæld får du ekstra praktiske fordele:

- Større bekvemmelighed følger med et elektrisk armatur, da du næsten ikke skal røre en finger for at tænde for vandet. Et super moderne valg som også har en vis blærefaktor over sig.

- Bedre hygiejne er en følge af det elektriske armatur. Har du beskidte hænder behøver du ikke røre ved armaturet og sende bakterier videre – og dit armatur forbliver rent.

- Du kan opnå vandbesparelser med et elektronisk armatur, som kun er tændt, når sensoren registrer dine hænder. Du undgå derfor unødigt vandspild. Det er godt for både miljø og økonomi.

Med eller uden bundventil

Nogle armaturer kommer med en bundventil. Det betyder, at du har mulighed for at holde på vandet i vasken, ved at lukke for bundventilen.

Det kan være praktisk at have den mulighed, hvis du hurtigt skal skylle tøj op, eller hvis små børn skal bades i vasken.

Du kan tilkøbe en bundventil, hvis dit badarmatur ikke bliver leveret med en.

Sikkerheds-
godkendte armaturer

I Danmark er det påkrævet, at armaturer skal være VA-sikkerhedsgodkendte. Når et armatur er VA-godkendt overholder det de sundhedsmæssige krav til drikkevandets kvalitet.

HTH sælger kun VA-sikkerhedsgodkendte armaturer. Det betyder, at de er testet for afgivelse af bly og cadmium, og de kan derfor helt lovligt tilsluttes drikkevandsinstallationer.

Kan jeg selv montere min vandhane?

Du må gerne skifte armaturet selv. Oftest sidder der, under vasken eller tæt ved, to haner, hvor du kan lukke for vandet. Du kan som hovedregel gå ud fra, at alt hvad der sidder mellem de to haner og vandhanen, må du skifte selv.

Det er vigtigt, at du ikke begynder at skifte noget, før du er sikker på, at der er slukket for vandet.