VASK TIL BADEVÆRELSET

Badeværelsesvasken er helt central for det funktionelle badeværelse, men vasken er også en vigtig brik for badeværelsets æstetiske udtryk. Skal den være firkantet, integreret eller emaljeret? Bliv guidet til at vælge håndvask her.

Hvidt fransk badeværelse fra HTH

Vælg den rigtige badeværelsesvask

Mulighederne er mange, når du skal vælge ny håndvask. Du skal blandt andet tage stilling til:

- Form og størrelse
- Materiale og farve
- Overløb, hanehul og bundprop
- Monteringsform
- Vedligeholdelse

Er du i tvivl om andre materialer til badeværelset? Læs om dem på materialeoversigten til bad.

Harmony Dark | HTH

Formen på badeværelses-
vasken

En håndvask er med til at definere stilen på dit badeværelse. En rund vask gør looket blødt og romantisk. En firkantet kan være med til at gøre stilen mere minimalistisk og skarp. Det gode kompromis er den ovale vask, som favner begge udtryk.

Se udvalget af håndvaske til bad i kataloget.

Moderne badeværelse i mørk mocca fra HTH GO

Dobbeltvask til den store familie

Er I en stor familie med ét enkelt badeværelse, kan der være rift om pladsen ved håndvasken om morgenen. Én skal børste tænder, mens en anden skal barbere sig og den tredje lægge makeup. Hvis du kan nikke genkendende til scenariet og indretningen tillader det, anbefaler vi, at I får et badeværelse med dobbeltvask.

Vask til det lille badeværelse

Proportionerne passer bedst, når du vælger en lille vask til et lille badeværelse. En væghængt vask eller en håndvask placeret på et bord vil ofte være en god løsning. Sidstnævnte er typisk en mindre vask, som ikke optager unødvendig plads. Samtidig giver løsningen dig mulighed for praktisk opbevaringsplads under vasken.

Se vores udvalg af flotte badeværelsesmøbler

Materialer til vasken


Vi tilbyder vaske i forskellige materialer, så du kan vælge, hvilken der passer bedst til din smag og behov.

Model Mono - et minimalistisk badeværelse i unikt design

Porcelæn

En porcelænsvask har en flot, blank finish og et tidsløst udtryk, som vil være et perfekt match til både det romantiske og det minimalistiske badeværelse.

Corian®

En vask i Corian® er meget slidstærk og kræver kun et minimum af vedligeholdelse. Corian® er et lukket materiale, der er modstandsdygtigt overfor pletter og kommer der ridser, kan de slibes væk. Vælger du mørk Corian®, skal du være opmærksom på, at eventuelle ridser er mere synlige end i lys Corian®.

Graphalit®

Vælger du Graphalit®, får du en vask i et massivt materiale, som er modstandsdygtig over for kemikalier og syreholdige produkter. Det gør Graphalit® til et yderst rengøringsvenligt materiale. Overfladen er lettere blank, da materialet er tilsat quartsglas.

Corestone

Corestone er et massivt, gennemfarvet kompositmateriale, der fås i flere farver. Materialet er både smukt og holdbart til håndvaske. Corestone håndvaske kræver kun et minimum af vedligeholdelse, og ridser kan poleres væk.

 

Emaljeret stål

En håndvask i emaljeret stål er let, men yderst robust. Overfladen er helt lukket og porrefri, hvilket gør vasken både hygiejnisk og slidstærk. Emaljen sikrer en let skinnende overflade, der gør vasken smuk og indbydende. 

Farvevalg

En vask i hvid eller sort passer til de fleste materialer. Mange foretrækker en hvid vask, som er nem at holde ren. Kalkpletter og tandpastarester er ikke nær så synlige, som i en sort eller farvet håndvask.

En sort håndvask kan derimod give dit badeværelse et nyt, spændende look. I et afdæmpet badeværelse kan en sort vask skabe blikfang.

Få mere inspiration i vores badgalleri.

Bundprop og overløb

En vask uden bundprop kan have designmæssige fordele. Vil du have mulighed for at fylde vasken med vand til en hurtig klatvask eller tøjvask, skal du dog vælge en vask med bundventil.

Vær opmærksom på, at et overløbshul sikrer, at håndvasken kan tage fra, hvis den bliver overfyldt. Derved undgår du, at vandet løber ud på bordet og gulvet. Vælger du en håndvask uden overløbshul, er det lovpligtigt at have et afløb direkte under vasken.

Med eller uden hanehul

Der skal være et godt fit mellem armatur og vask. Vælger du en vask med hanehul, skal armaturet passe dertil.

Vælger du en håndvask uden hul til armaturet, skal du være opmærksom på at vælge et armatur, som passer i højden til vasken.

Læs mere om valg af armatur til bad.

Montering af vask


Du kan vælge forskellige metoder til monteringen af din håndvask. Hver især vil de påvirke vaskens æstetiske udtryk.

HTH hvidt badeværelse med skråvæg

Topmonteret vask

Placerer du håndvasken oven på et bord, skaber det associationer til gamle dage, hvor rindende vand ikke var en selvfølge. En topmonteret vask får mere fylde, og det giver nærmest et skulpturelt udtryk og mulighed for at udnytte skabspladsen bedre til opbevaring.

 

Væghængt vask

En fritstående badeværelsesvask giver et helt minimalistisk udtryk, men er knap så praktisk, hvis du har brug for opbevaringsplads. Løsningen er god til det lille gæstebadeværelse eller et badeværelse, hvor du har plads til højskabe eller andre møbler med opbevaringsplads.

Nedfældet vask

Den nedfældede håndvask monteres i et hul i bordpladen. Vasken vil overlappe bordpladen og vaskens kant skaber således en linje mellem vask og bord.  

Harmony Dark | HTH

Integreret vask

Håndvasken kan integreres i bordpladen på dit badeværelsesmøbel. Det snupper lidt af opbevaringspladsen i skabet.  Til gengæld giver den helstøbte vask et stilfuldt og enkelt look, hvor bordplade og håndvask flyder sammen.

Kan jeg selv montere håndvasken?

Du kan selv skifte håndvasken, hvis du er klædt på med den nødvendige viden. At montere en underlimet vask betyder, at den skal monteres nedefra og op. Det kræver derfor præcision, at få håndvask og bordplade til at passe sammen og en speciel nedfældning i bordpladen.

Er det kun håndvasken, der skal skiftes på badeværelset, og hullet fra den tidligere vask er samme størrelse, kan du nemt skifte vasken. Her skal du sørge for at afmontere afløbet på den gamle vask.

Det vigtigste, du skal huske, er at montere afløbet korrekt på den nye vask. Herefter skal du fuge omkring vasken, så der ikke kan løbe vand ind mellem vask og bordplade.

Læs mere om HTHs badeværelser.

Hvidt fransk badeværelse fra HTH

Vedligeholdelse af vask

Vi anbefaler, at du aftørrer din håndvask hver dag, for at undgå kalkaflejringer. Yderligere vedligeholdelse afhænger af materialet på din håndvask. De fleste materialer kan let vedligeholdes med rengøringsmiddel og klud.  Til Corian® og CoreStone kan du rengøre hele vasken og bordpladen med et rengøringsmiddel, der indeholder en mild slibeeffekt.

Få flere gode råd om køkken og bad i vores inspirationsunivers.