Bæredygtig innovation

Innovation, der understøtter en bæredygtig livsstil

Vores brands leverer køkkener, der holder i mange år. Dette langsigtede perspektiv forudsætter, at vi hele tiden er på forkant med udviklingen og leverer produkter, der både opfylder behovene i dag og i fremtiden. Bæredygtighed er derfor et centralt tema i udviklingen af vores design og produkter.

Scorecard til produktudvikling
Vi har oprettet en ny central funktion, der tager sig af konceptudvikling og design, for at styrke vores brands og gøre os mere bæredygtige. I vores produktudvikling anvender vi et bæredygtighedsscorecard til at bedømme materialer, arbejde på design og vurdere, hvordan et produkt klarer sig i forhold til vores bæredygtighedsmål. På den måde finder vi frem til løsninger, der giver os mulighed for at mindske produkternes miljøpåvirkning i løbet af deres levetid. Det er målet, at alle vores nye køkkenprodukter skal give kunden mulighed for at leve et mere bæredygtigt liv, og vores scorecard er en vigtig brik i vores nye bæredygtighedsstrategi.

Miljømærker
Vi tilbyder svanemærkede produkter samt produkter, der opfylder en række standarder for bæredygtigt byggeri, f.eks. BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) og Svanemærket. Derudover tilbyder vi produkter på vores forskellige markeder, der opfylder lokale mærkningsstandarder. I løbet af året har vi udvidet vores udvalg af svanemærkede produkter og lanceret svanemærkede bordplader. I Sverige og Norge kom 49 procent (49) af den samlede omsætning i 2020 fra svanemærkede produkter. Vi ser fortsat en enorm interesse i markedet for bæredygtighedscertificering og produktmærkning og ønsker derfor at udvikle vores nordiske sortiment af miljømærkede fronter og laminerede bordplader yderligere i fremtiden.

Energieffektive hvidevarer
Hvidevarer er en af de produktgrupper i hjemmet, der bruger mest energi. I vores CO2-vurdering af vores værdikæde var brugen af hvidevarer også et af de trin i værdikæden, der havde det højeste CO2-fodaftryk. Vores mål er derfor at tilbyde de mest energieffektive hvidevarer for at hjælpe vores kunder med at reducere deres energiforbrug og klimaaftryk.

Produktsikkerhed
Produktsikkerhed er en hjørnesten i vores arbejde. Vores produktudvikling tager altid hensyn til sikkerhed og ergonomi. Før et nyt produkt går ind i produktionsfasen, undergår det en række relevante tests – både internt og af akkrediterede testinstitutioner i overensstemmelse med EU-standarder. Alle vores skabe og døre testes grundigt i Nobia i Storbritannien i overensstemmelse med FIRA's krav (Furniture Industry Research Association).