Køkkenindretning

Den gode køkkenindretning tager højde for dine ønsker og behov samtidig med, at den passer til dit køkkenrum. Vi giver konkrete tips, der hjælper dig med at udnytte pladsen og få et godt arbejdsflow i dit køkken.

Next | HTH

Vinkelkøkken i model Next Grå.

Dine drømme

Der kan være mange ting på ønskesedlen, når dit nye køkken skal indrettes. Et flottere design, mere opbevaring, mindre spildplads eller måske mere bordplads. 

Før du går i gang med køkkenindretningen, er det en god ide, at tage dig tid til at tænke over, hvad du er glad for i dit gamle køkken, og hvad der mangler.

Lav en liste med fordele og ulemper i din nuværende køkkenindretning, og tag den med når dit nye køkken skal tegnes. Det sikrer dig, at du får alle dine drømme opfyldt.

Rammerne

Det rum som dit køkken er placeret i, giver nogle naturlige rammer for, hvordan du kan indrette dit køkken.

Bygger du et helt nyt hus, kan du selv tegne dine rammer før murene bliver opført. Ved en større renovering er der mulighed for at flytte vægge og få køkkenrummet tilpasset dine ønsker og behov.

Er rammerne givet på forhånd, må køkkenindretningen tilpasses. Her kan du nyde godt af, at få et gratis indretningsforslag udarbejdet af vores indretningseksperter.

Et grebløst køkken fra HTH

I-formet køkken i model Next Hvid.

Køkkenindretning med arbejdstrekanten | HTH

Tjek hvordan dit arbejdsflow bliver, ved at tegne linjer mellem vask, køleskab og kogeplader. Er der for langt mellem zonerne, kommer du til at gå mange ekstra skridt, når du arbejder i køkkenet.

Indret dig til et godt arbejdsflow

Når vi skal indrette dit køkken, benytter vi os ofte af ”Arbejdstrekanten”. Det er en simpel metode, der hjælper med at indrette køkkenet hensigtsmæssigt. Vi tegner tre usynlige linjer, der forbinder de vigtigste arbejdszoner: vask, kogeplade og køleskab, og får derved en trekant.

Ideen er, at de tre zoner skal ligge relativt tæt på hinanden, for at skabe et effektivt arbejdsflow der sparer dig tid. Du bevæger dig nemlig mere rundt indenfor dette område end noget andet område i køkkenet. 

For at få den mest effektive køkkenindretning er det en god tommelfingerregel, at de tre linjer tilsammen skal måle mellem tre en halv og fem meter.


Køkkenindretning i praksis

Hos HTH begynder vi helt naturligt med at se på, hvilket rum køkkenet skal være i, når det skal indrettes. Er der meget eller lidt plads? Er det smalt eller bredt? Og hvor sidder vinduer og døre. Det betyder noget for, hvordan køkkenet kan indrettes.

Når vi kender rummet, er næste skridt at få tegnet en køkkenindretning, der opfylder dine ønsker og behov.

 

De 6 grundformer

Der findes seks grundformer, der dækker langt de fleste køkkenrum. Du kan tage udgangspunkt i den form, der ligner dit køkken mest og få tips til, hvordan du bedst indretter dit køkken.

Tendens | HTH
Havana | HTH

Indretning med køkkenø i model Havana.

Køkken med køkkenø

Et køkken med en ø er en køkkenindretning mange vælger til åbne køkkenrum.

Køkkenøen deler rummet op og giver ekstra arbejds- og opbevaringsplads. Du kan selv vælge om køkkenøen skal indeholde én eller to arbejdszoner, når du tænker arbejdstrekanten ind i køkkenindretningen. Læs mere om indretning med køkkenø.

Parallelkøkken

Et tosidet køkken eller et parallelkøkken er en god løsning til det aflange rum – og til gennemgangsrum.

Løsningen giver god plads til madlavning og består af to gode arbejdszoner, der er vendt mod hinanden. Når du indretter dit parallelkøkken, kan vask, kogeplade og køleskab placeres så arbejdstrekanten bliver optimal.

Moderne køkken i Natur Eg Finér | HTH
Stockholm | HTH

Vinkelkøkken i model Stockholm.

Vinkelkøkken

Vinkelkøkkenet kaldes også et L-køkken og kan indrettes, så du får en rigtig god sammenhæng mellem de enkelte arbejdszoner i arbejdstrekanten.

Ofte giver vinkelkøkkenet mulighed for at have et spisebord i det modsatte hjørne af køkkenets vinkel og derved forvandle køkkenet til spiseplads.

U-formet køkken

Har du et stort køkkenrum, har du mulighed for at indrette det med et U-formet køkken.

Her får du masser af opbevarings- og bordplads. Tænk over, at der ikke bliver for langt mellem de tre arbejdszoner – vask, kogeplade og køleskab – da du ellers kommer til at spilde energi på at bevæge dig imellem dem.

Kvadrat | HTH

U-formet køkken i model Kvadrat.

I-formet køkken

Til smalle rum er et I-formet køkken en god løsning.

I det I-formede køkken er det vigtigt at have passende afstand mellem vask, kogeplade og køleskab, for at sikre et godt arbejdsflow og tilstrækkelig bordplads. Her vil arbejdszonerne ligge i forlængelse af hinanden og derfor ikke skabe en trekant.

G-formet køkken

Et G-formet køkken kræver god plads og er en ret sjælden køkkenform.

I et åbent rum medvirker G-formen til at afgrænse køkkenområdet tydeligt og giver plads til tre perfekt placerede arbejdszoner. Ønsker du integrerede siddepladser, er der ofte mulighed for det i et G-formet køkken.

Gratis indretningsforslag

Køkkenet er din families mest anvendte rum, og et nyt køkken er en investering, I skal være glade for i mange år. Derfor hjælpe vi jer gerne med at tegne et gratis indretningsforslag, der tager højde for alle jeres drømme og behov.

Hos HTH har vi stor erfaring med at tegne køkkenindretninger, der fungerer i hverdagen. Vi har fingeren på pulsen, når det gælder de nyeste tendenser og kender fordele og ulemper.

Book et gratis rådgivningsmøde | HTH


Tips & Trends til køkkenindretningen:

Enkelt og tidløst minikøkken med brede skuffer

Køkken Drømmer du om en spiseplads til to

I et lille køkken kan det være svært at få plads til bord og stole, men det er ikke umuligt.

Read more about Tænk kreativt og få spiseplads til to i dit køkken | HTH
Køkkenø i Focus Finer | HTH

Nyt køkken Hvornår er en køkkenø en god idé?

Det korte svar er ”næsten altid”. Vi giver dig de bedste indretningstips med køkkenøen og viser dig, hvornår en køkkenø er en mindre god idé.

Read more about Køkkenø Muligheder - Få ideer til et køkken med kogeø | HTH
Next | HTH

Nyt køkken Er et gråt køkken et godt valg?

Det grå køkken er populært hos mange køkkenentusiaster. Vi viser dig, hvorfor farven grå er blevet en klassiker.

Read more about ➝ Køkken: Se hvorfor det Grå Køkken er så populært | HTH