Køkkenindretning

Den gode køkkenindretning tager højde for dine ønsker og behov samtidig med, at den passer til dit køkkenrum. Vi giver konkrete tips, der hjælper dig med at udnytte pladsen og få et godt arbejdsflow i dit køkken.


KØKKENINDRETNING I PRAKSIS

Hos HTH begynder vi helt naturligt med at se på, hvilket rum køkkenet skal være i, når det skal indrettes. Er der meget eller lidt plads? Er det smalt eller bredt? Og hvor sidder vinduer og døre. Det betyder noget for, hvordan køkkenet kan indrettes.

Når vi kender rummet, er næste skridt at få tegnet en køkkenindretning, der opfylder dine ønsker og behov.

GRATIS INDRETNINGSFORSLAG

Køkkenet er din families mest anvendte rum, og et
nyt køkken er en investering, du skal være glad for
i mange år. Derfor hjælper vi dig gerne med at tegne
et gratis indretningsforslag, der tager højde for alle
dine drømme og behov.

Hos HTH har vi stor erfaring med at tegne
køkkenindretninger, der fungerer i hverdagen. Vi har
fingeren på pulsen, når det gælder de nyeste tendenser
og kender fordele og ulemper.

Nordic Spirit Natur Eg | HTH
Focus | HTH Harmony Dark | HTH

Dine drømme

Der kan være mange ting på ønskesedlen, når dit nye køkken skal indrettes. Et flottere design, mere opbevaring, mindre spildplads eller måske mere bordplads.

Før du går i gang med køkkenindretningen, er det en god ide, at tage dig tid til at tænke over, hvad du er glad for i dit gamle køkken, og hvad der mangler.

Lav en liste med fordele og ulemper i din nuværende køkkenindretning og tag den med, når dit nye køkken skal tegnes. Det sikrer dig, at du får alle dine drømme opfyldt.

Indret dig til et godt arbejdsflow

Når vi skal indrette dit køkken, benytter vi os ofte af ”arbejdstrekanten”. Det er en simpel metode, der hjælper med at indrette køkkenet hensigtsmæssigt. Vi tegner tre usynlige linjer, der forbinder de vigtigste arbejdszoner: vask, kogeplade og køleskab, og får derved en trekant.

Ideen er, at de tre zoner skal ligge relativt tæt på hinanden for at skabe et effektivt arbejdsflow, der sparer dig tid. Du bevæger dig nemlig mere rundt indenfor dette område end noget andet område i køkkenet.

For at få den mest effektive køkkenindretning er det en god tommelfingerregel, at de tre linjer tilsammen skal måle mellem tre en halv og fem meter.

Tjek hvordan dit arbejdsflow bliver ved at tegne linjer mellem vask, køleskab og kogeplader. Er der for langt mellem zonerne, kommer du til at gå mange ekstra skridt, når du arbejder i køkkenet.

Få arkitektparrets bedste indretningsideer

Se hvilke overvejelser arkitektparret Rikke og Kristoffer gjorde, da de skulle indrette deres nye køkken-alrum, så der både blev plads til storfamilie og ekstra opbevaring.

Se Rikke og Kristoffers køkken

Forskudte arbejdsstationer

Indretter du dit køkken med en køkkenø eller som et parallelkøkken, er det en god idé at tænke over, hvor arbejdsstationerne er placeret.

Har du vasken på den ene side og kogepladen på den anden, vil du komme til at arbejde ryg-mod-ryg, når de to er placeret lige over for hinanden. Forskyder du derimod én af arbejdsstationerne, får du mere luft og et godt flow i køkkenet.

Hvor skal opvaskemaskinen stå?

Du kan optimere din køkkenindretning ved at placere opvaskemaskinen tæt på vask og affaldsspand. Det gør det nemt at smide madrester ud og skylle servicet af, inden det placeres i opvaskemaskinen.

Stil dig også disse to spørgsmål:
Hvordan tømmer du opvaskemaskinen? Kan du nå til de fleste skuffer og skabe, når du står ved opvaskemaskinen, eller skal du rundt i hele køkkenet, for at få tingene stillet på plads?

Det en god idé at gennemtænke, hvor du vil placere tallerkner, glas og bestik i forhold til opvaskemaskinen, så du optimerer arbejdsflowet fra begyndelsen.

Skal køkkenet indrettes med en køkkenø, eller er det et parallelkøkken, kan du med fordel placere servicet overfor og ved siden af opvaskemaskinen. Det vil gøre din hverdag i køkkenet nemmere.

Tænk på dit køkken som en arbejdsplads

Når du indretter dit køkken, er det en god idé at tænke på køkkenet som en arbejdsplads, hvor arbejdsforholdene naturligvis skal være i orden.

En af de vigtigste ting er bordhøjden. Du kan finde den perfekte højde, ved at måle afstanden fra din albue og ned til køkkenbordet. Stil dig foran et bord og løft armen i en 90 graders ret vinkel over bordet. Afstanden skal være mellem 10-15 cm, for at du får en god arbejdesstilling.

En bordhøjde på 90-95 cm vil passe de fleste. Som hovederegel er det bedre at have et for højt bord end et, der er for lavt.

Montér også gerne ovnen i en god arbejdshøjde, så det bliver mere behageligt for dig at sætte ting ind og tage varme ting ud af den.

Få et gratis designforslag

Det rum, som dit køkken er placeret i, giver nogle naturlige rammer for, hvordan du kan indrette dit køkken.

Bygger du et helt nyt hus, kan du selv tegne dine rammer, før murene bliver opført. Ved en større renovering er der mulighed for at flytte vægge og få køkkenrummet tilpasset dine ønsker og behov.

Er rammerne givet på forhånd, må køkkenindretningen tilpasses. Her kan du nyde godt af at få et gratis indretningsforslag udarbejdet af vores indretningseksperter.

24 timers Design Service