Få spiseplads til to

Med lidt fantasi kan det i de fleste tilfælde lade sig gøre at skabe en hyggelig spiseplads til to i køkkenet. Det kræver muligvis et par kompromisser, men er ofte det hele værd.

Hvid enkelthed og naturlig minimalisme fra HTH
Køkkenekspert Sofie Larsen | HTH

Køkkenekspert, Sofie Larsen

”Ønsker du spiseplads i dit køkken, skal du udnytte pladsen optimalt”

Det er langtfra alle steder i køkkenet, at bordpladen behøver at være 60 cm dyb for at være brugbar. En smal bordplade kan være den lille detalje, der skaber plads til et bord med to siddepladser.

Køkkenekspert Sofie Larsen | HTH

Hvor meget plads kræver en spiseplads til to?

Optimalt har din spiseplads i køkkenet god manøvreplads på begge sider af bordet med 80-90 cm på hver side. Det kan dog langt fra altid lade sig gøre, men mindre plads kan også gøre det.

Står dit spisebord tæt ved køkkenbordet, skal der være mindst 120 cm mellem bordene. Derved undgår I at blive mast, og I kan passere bordene uden problemer.  

Tænk alternativt

Når du samler dit køkken om kun én eller to vægge for at skabe plads til et spisebord, vil du muligvis opleve, at du får lidt mindre skabs- og skuffeplads end hidtil, men det er der råd for.

På dine frie vægge kan du eksempelvis hænge gryder og pander op på en stang eller montere hylder til det, du bruger mest. Det vil skabe hygge og overblik, mens du får de vigtigste redskaber inden for hurtig rækkevidde.

Du kan også udnytte sjove hulrum i dit køkken til ekstra hylder. Det giver et charmerende og personligt præg.

Indret dig optimalt

Når pladsen er knap, gælder det om at udnytte hver kvadratmeter effektivt. Udnyt derfor højden og lad dine skabe gå helt op til loftet.

Det kan også være en god idé at samle køkkenet på én væg. I et langstrakt køkken kan det give dig plads til at installere en spiseplads på den anden side med et lille bord og to stole. Er køkkenet meget smalt, kan du i stedet installere en væghængt bordplade.

En bænk sparer plads

Selve siddepladsen kan du spare plads på ved at erstatte stole med en lille slagbænk med opbevaringsplads. Fordelen ved en bænk er, at den optager mindre plads end stole, og du behøver ikke have plads bag bænken til at gå bagom.

Taburetter er også pladsbesparende, og de kan nemt skubbes ind under bordet, når du ikke bruger dem.

Mere information

Har du brug for mere vejledning til, hvordan du indretter køkkenet med spiseplads,
kan du altid få en snak med en af vores køkkeneksperter.

Book et gratis designmøde
HTHs køkkeneksperter
Hvid enkelthed og naturlig minimalisme fra HTH

Se dine muligheder

Kom ind i din nærmeste HTH-butik, og se de forskellige løsninger,
der kan skabe ekstra spiseplads. Vores eksperter står altid klar til at hjælpe dig.

Bliv inspireret i din lokale butik