Er en dampovn en god idé?

Dampovnen har efterhånden været på markedet i et stykke tid, men er ofte sparet væk. Det er ærgerligt, fordi dampovnen giver en helt ny dimension til både smagsoplevelse og madlavning.

Tidløst køkken med minimalistisk udtryk
Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH

Køkkenekspert, Thomas Karlsen

”Dampovnen kan anvendes til stort set al slags mad – også rester”

Mange tror, at dampovnen kun egner sig til grøntsager og fisk, men den er også ideel til at tilberede fjerkræ, kød og bagværk.

Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH

Dampovnens funktioner

Det er ikke uden grund, at dampovne de seneste år er blevet mere populære blandt professionelle kokke. Når maden tilberedes med damp, er det langt mere nænsomt end med den traditionelle ovn, fordi der bliver brugt en lavere temperatur. Den varme damp omslutter sig maden, så din mad ikke bliver tør og får en fantastisk smag.    

En ovn med damp gør hverken, at maden bliver mere besværlig eller tager længere tid at tilberede. Derudover er dampovnen let at rengøre og holde pæn.

Damp kombineret med traditionel ovn

I kombination med enten en traditionel ovn eller en mikrobølgeovn er der mange muligheder for at tilberede maden på forskellig vis. Fordelen ved kombinationsovnen er, at den forbinder damp og varmluft, der får maden til at smage som på en professionel restaurant.  

Du kan med fordel bage brød i en kombinationsovn for at opnå en sprød overflade og samtidig undgå, at bagværket bliver tørt. Det samme gælder kød, der også får en gylden, sprød overflade, som stadig er saftig indeni.

Spiser du ofte rester fra aftensmaden, er en kombinationsovn din ven. Bruger du halv damp og halv varmluft, undgår du, at resterne bliver tørre og kedelige at spise.

Få mere information

Aftal et gratis og uforpligtende designmøde med en af HTHs indretningskonsulenter,
der kan fortælle dig mere om mulighederne ved dampovnen.

Book et gratis designmøde
HTHs køkkeneksperter
Nordic Spirit Hvid Eg | HTH

Se dine muligheder

Oplev mulighederne med en dampovn i din nærmeste HTH-butik.
Vores eksperter står klar til at rådgive om skiftet fra en traditionel ovn til dampovn.

Kom og oplev dit nye køkken