Vælg den rigtige bordplade

Når du skal vælge den rigtige bordplade til dit nye køkken, er der flere ting du skal overveje.

Midnatsblå | HTH

En massiv Antik Eg bordplade på 30 mm kan få et svævende look med vores unikke VH-7 grebsskinne.

Harmony Dark | HTH

Med Corestone kan du få en 10 mm hvid bordplade og skabe en flot kontrast til et Harmony Dark VH-7 køkken.

Bordpladen er det vigtigste

Det vigtigste element i dit køkken er bordpladen. Den er ikke alene den dyreste del, når du investerer i et køkken, men det er også der, hvor du sandsynligvis bruger mest tid.

Er du i tvivl om, hvilken bordplade der matcher dine behov og ønsker? Læs vores bordpladeguide og få tips til hvad du skal overveje, inden du bestemmer dig.

Midnatsblå | HTH lakfarver

Ekspert tip

Har du børn, der deltager i madlavningen, er det en god ide at vælge en bordplade med struktur i overfladen. Det gør fedtede fingre og eventuelle ridser mindre synlige.

Midnatsblå | HTH lakfarver

Mærk efter

Rør ved bordpladen, inden du beslutter dig! Det kan lyde banalt, men når du rører ved bordpladen, får du en ide om, hvordan den lyder, når du stiller ting på den.

Midnatsblå | HTH lakfarver

Prioritér

Alle bordpladematerialer har fordele og ulemper: Pris, designmuligheder, rengøring og vedligeholdelse. Beslut dig for, hvad der er vigtigt for dig, og tag dit valg ud fra det.

BORDPLADEGUIDE

Sådan vælger du den rigtige bordplade

For at finde den rigtige bordplade til dit køkken, er det nødvendigt at overveje hvilke forventninger du har til dit nye køkkenbord.

Begynd med at svare på disse tre spørgsmål:

 

HVORDAN BRUGER DU DIT KØKKEN?

Det handler meget om, hvordan din familie er sammensat og hvad I bruger køkkenet til i hverdagen.

Har du børn, der hjælper med i køkkenet? Bager du meget, eller bruger madvarer der afgiver meget saft eller farve? Vil du bruge tid på rengøring og regelmæssig vedligeholdelse?

Det betyder al sammen noget for, hvilken bordplade du skal vælge.

MagicMoveID | HTH

En massiv træbordplade giver
køkkenet varme og glød.
Vedligeholder du den jævnligt,
får den en smuk patina og
kan holde i mange år.

Focus Hvid | HTH
Moderne køkken i lys ask | HTH

HVILKEN STIL ER DU UDE EFTER?

Den rigtige bordplade giver køkkenet sjæl, og er en stor del af dit køkkens visuelle udtryk. Materialet, farven, strukturen og tykkelsen på bordpladen har stor betydning for designet og mulighederne er utallige.

Vil du have et klassisk køkken med glød og varme, er en massiv træbordplade et oplagt valg. Skal bordpladen signalere minimalisme og enkelthed er Corestone noget for dig.

Det er op til dig, hvilken stil du vil have.

 

HVAD ER DIT BUDGET?

Bordpladens pris kan være en stor del af det samlede køkkenbudget, hvis du vælger et meget eksklusivt materiale. Det er ikke usædvanligt, at prisen for en bordplade af f.eks. granit koster det samme som resten af køkkenet.

Ønsker du en økonomisk løsning, er det oplagt at vælge en slidstærk laminatbordplade, der er meget konkurrencedygtig på prisen.

Det er alt sammen et spørgsmål om, hvad du prioriterer.

Hvid Kvadrat | HTH

Laminatbordplader fås i utrolig mange forskellige design og udformninger - og så er prisen meget konkurrencedygtig.

Hvilken bordplade er bedst?

 
Det er helt individuelt hvilken bordplade, der er bedst for dig.
Derfor har vi samlet de seks mest gense bordpladematerialer og beskrevet deres gode
egenskaber og begrænsninger, så du kan danne dig et overblik.

Focus | HTH
Laminat går du aldrig galt af

Fordele og ulemper ved laminatbordplader

Info

Laminat går du aldrig galt af, når du skal finde din nye bordplade. De moderne laminatbordplader er både robuste og rengøringsvenlige.

 

FARVEMULIGHEDER

Laminatbordplader fås i mange farver og mønstre, så du kan få lige netop det bordpladelook du ønsker.

 

SLIDSTYRKE

Når du vælger en laminatbordplade til dit nye køkken, får du et slidstærkt køkkenbord, der kan tåle hverdagens strabadser. Vær dog opmærksom på at laminatbordpladens overflade er hård og ødelægges af stærk varme. Den tåler desuden ikke ætsende kemikalier som f.eks. klor og syre.

 

RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE

En bordplade i laminat kræver et minimum af vedligeholdelse. Daglig rengøring med en hårdt opvredet klud er ofte tilstrækkelig. Se i øvrigt vores vedligeholdelsesvejledning.

 

PRIS

Laminat er det økonomisk mest attraktive materiale du kan finde, når du skal have en bordplade til dit køkken.

Corestone | HTH
Corestone er elegant og nemt at rengøre

Corestone

Corestone | HTH

Corestone er bordplader i massiv gennemfarvet compositmateriale. Det er ensbetydende med en helt unik kombination af elegance og høj kvalitet. 
Det er komfort, design og smukke linjer i enhver løsning. Samtidig er det et minimum af vedligeholdelse.

  

Corestone bordplader kan samles med "optisk" usynlige samlinger, så du kan få helt glatte flader.

 

Corestone er helt enkelt udviklet, så bordpladerne kan bøjes, skæres og formes, næsten som man vil. Det gør det nemt at få en smuk underlimet vask - ligesom det bliver nemt at kombinere det med andre materialer.

 

Karakteristika: Det særlige poreløse materiale afviser ubesværet fugt, smuds og baktierier - og er lang mere bestandig mod varme genstande og kemikalier end andre gængse materialer.

 

Vær opmærksom på: Corestone kan repareres og poleres op på ny efter behov.

 

Scandinavian Classic | HTH
En massiv træbordplade giver sjæl og varme

Massive træbordplader

Scandinavian Classic | HTH

En bordplade af træ er noget af det mest klassiske inden for køkkendesign. Hvis du vedligeholder bordpladen, får den en smuk patina og holder i mange år.

 

Massivt træ er et populært valg som bordplade, og den olierede overfladebehandling fremhæver træets naturlige glød. Træ er et levende materiale, som arbejder – det skal der være plads til, når bordpladen monteres.

 

Karakteristika: Olien fremhæver træets glød, åretegninger og gør pladen fugtafvisende. Hakker og ridser kan slibes væk, hvorefter pladen kan behandles.

 

Vær opmærksom på: Træpladen kræver vedligeholdelse og regelmæssig oliering. Den tåler ikke sulfo, syre eller varme genstande.

HTHs massive træbordplader er FSC®mærkede - se mere her

Køkken i mørkt trælook | HTH
Rustfri stål er moderne og praktisk

Rustfri stål

Køkken i mørkt trælook | HTH

Stålbordpladen kendes bedst fra de store industrikøkkener, men bliver nu også brugt i private køkkener.

 

Stålbordpladen er især praktisk, hvor bord og vask går ud i et, så man undgår sammenføjninger, hvor der kan samle sig snavs. Stålbordplader tåler begrænset varme.

 

Karakteristika: Stålbordpladen er hygiejnisk, fordi den er nem at rengøre og vedligeholde. Samtidig er den særdeles slidstærk.

 

Vær opmærksom på: Det er en bordplade, der er kølig at røre ved, og den får nemt ridser. Eventuelle buler kan være vanskelige at rette ud.

Moderne køkken i lys ask | HTH
Granit tilfører køkkenet et eksklusivt look

Granitbordplader

Moderne køkken i lys ask | HTH

En køkkenbordplade i granit ser flot ud, men den er også sart. Og har du brug for eventuelle fliser eller f.eks. hylder, er det en god idé at bestille det hele samtidig. Så er du sikker på, at struktur og farve er ens.

 

Karakteristika: Granitbordpladen tåler både vand og moderat varme, dog ikke for høje temperaturer. På grund af den glatte overflade er den rigtig god at ælte dej på. En granitplade fås i flere tykkelser og i mange forskellige farvenuancer.

 

Vær opmærksom på: Granitbordet får nemt kalkpletter. Kanterne er sårbare over for slag, og så er den tung at håndtere ved montering. Granit er et naturmateriale, hvorfor farveforskelle kan forekomme.

 

Leveringstid: Vælger du en bordplade i granit, foregår leveringen i to trin. Når køkkenet er monteret, kan man afhængig af kompleksiteten af bordpladen vælge først at lave en skabelon af masonit. Den bruger man til at skære den rigtige bordplade efter, så den passer perfekt.

Der går typisk 3–5 uger fra skabelonen er lavet, til den rigtige bordplade er klar fra leverandøren til færdigmontering. I visse tilfælde kan der gå længere tid.

Gennemtænkt køkkenø med horisontale linjer
Corian® giver mange designmuligheder

Corian®

Gennemtænkt køkkenø med horisontale linjer

Corian® er et eksklusivt, homogent blandingsprodukt, som har en enestående holdbarhed. Det egner sig specielt godt til løsninger, hvor man ønsker sig en bordplade med et avanceret design.

 

Karakteristika: Corian® fås i mange farver og designs. Det er nemt at vedligeholde og tåler vand, alle rengøringsmidler og varme, dog ikke for høje temperaturer.

 

Vær opmærksom på: Corian® er et forholdsvist dyrt materiale. Bordpladen tåler op til 100 graders varme.

 

Leveringstid: Vælger du en bordplade i Corian®, foregår leveringen i to trin. Når køkkenet er monteret, kan man afhængig af kompleksiteten af bordpladen vælge først at lave en skabelon af masonit. Den bruger man til at skære den rigtige bordplade efter, så den passer perfekt.

Der går typisk 3–5 uger fra skabelonen er lavet, til den rigtige bordplade er klar fra leverandøren til færdigmontering. I visse tilfælde kan der gå længere tid.

Fronter & Tilbehør | HTH

Bliv inspireret til dit bordpladevalg

I kataloget "Fronter og tilbehør" har vi samlet vores standardsortiment, så du kan se, hvilke bordplader du kan vælge mellem.

 

Få hjælp til at vælge den rigtige bordplade

Du kan få overblik over alle vores bordplader og alle mulighederne i din lokale HTH-butik. Her kan vores dygtige køkkenkonsulenter hjælpe dig med at vælge den rigtige bordplade udfra dine ønsker og behov.

Butikker | HTH GO

Se mulighederne

Rør ved lågerne, mærk bordpladerne, se hvad der passer sammen og få personlig rådgivning i din lokale HTH-butik.

Find din nærmeste HTH-butik

Book et gratis rådgivningsmøde | HTH

Book et gratis designmøde

Vores køkkenkonsulenter hjælper gerne med at finde det helt rigtige køkken, der imødekommer dine ønsker og budget.

Ja tak, jeg vil gerne aftale et møde