Er et gråt køkken et godt valg?

Gråt er in i køkkenet, og det grå køkken er populært af flere gode grunde.

Next | HTH

Den grå farve er mere end bare en flygtig køkkentrend. Gråt er både hot og holdbart, fordi det er en praktisk farve, som du kan have glæde af i mange år.

Det grå køkken er praktisk og stilsikkert

Farvevalget til dit nye køkken er vigtigt, for du skal formentlig se på farven i en del år. Når du gerne vil have et smart køkken, som er moderne og samtidigt kan holde i flere år, er et gråt køkken et sikkert hit.

Grunden til at det netop er grå, vi kaster vores kærlighed på er, at farven er nem at kombinere med andre farver og materialer. Grå er samtidig en stilsikker klassiker, som passer perfekt til den skandinaviske stil, der har en forkærlighed for de kølige og dæmpede farver. Det grå køkken er derfor et tidsløst valg.

Køkken med HTHs Sound ID
Stilrent køkken med moderne og naturligt udtryk

Grå er det nye hvid

Hvid har i flere årtier domineret køkkenmoden. Derfor ser vi, at 80-90% af alle køkkener er hvide. Hvid har været betragtet som det mest sikre valg, fordi det kan få køkkenet til at virke større, og det er nemt at sætte sammen med andre farver.

Hvid er dog ikke den eneste farve med eftertragtede egenskaber. En lys nuance af grå kan gøre nøjagtig det samme, og så er et gråt køkken tilmed en anelse mere praktisk, da grå bedre skjuler skrammer og støv på låger mm.

Miks de grå nuancer

Det grå køkken giver ro, og farven er god til at knytte andre farver sammen, da grå kan matches med de fleste nuancer. Det giver desuden en flot effekt, når du anvender grå i flere nuancer f.eks. ved at vælge lysegrå låger og en mørkegrå bordplade.

Hvid vil altid være en populær farve, og selvom farven får mindre plads i køkkenet, er den stadig flot i samspil med grå. Ved at vælge grå som basisfarve og tilsætte hvid, sort, træ eller et farvesplash får du et personligt køkken.

I vores køkkengalleri kan du få inspiration til, hvordan du får et flot gråt køkken.

Køkken model Next

Eksperimenter med grå

Hvis du er glad for tanken om det grå køkken, så bør du overveje, hvor meget den grå farve skal fylde i dit køkken. I stedet for at gå all in og vælge alle flader i grå, så fordel den grå farve og vælg den til maks. 2-3 af de større flader f.eks. til køkkenlågerne og gulvet, mens bordplade og væg får en anden farve.

Prøv selv at eksperimentere med den grå farve i vores tegneprogram SmartDesigner. Her kan du finde alle Gør Det Selv HTHs modeller.

Du kan også booke et uforpligtende møde med en af vores konsulenter og høre mere om den grå køkkentrend.

Book et gratis rådgivningsmøde | HTH

Book et gratis designmøde

Spændende grå køkkenmodeller

Der er mange muligheder hos HTH, hvis du ønsker et moderne gråt køkken. Vi har folierede låger, lakerede låger og låger med laminat du kan vælge i mellem samt flere forskellige nuancer af grå. Se alle mulighederne her og læs mere om hver model.

Kategori: Nyt køkken Tags: Køkken