Er et gråt køkken
et godt valg?

Det grå køkken er populært hos mange køkkenentusiaster. Vi viser dig, hvorfor farven grå er blevet en klassiker.

Next | HTH

Langvarig trend

Farven grå er mere end en flygtig køkkentrend.

En af grundene til at grå bliver ved med at være populær er, at den lægger sig elegant mellem sort og hvid. Hvor sort er dyster og hvid kan virke steril, så er grå den perfekte mellemting, der både er praktisk og elegant.

Et gråt køkken kan du således have glæde af i mange år.

Kvadrat | HTH

Grå findes i mange nuancer. Her er dele af køkkenet lakeret lys grå for, at giver det lyse køkken karakter.

Tendens Finér | HTH

Vælg et koksgråt køkken hvis du synes sort
bliver for kontrastfyldt til den øvrige indretning.

Det grå køkken er praktisk og stilsikkert

Farvevalget til dit nye køkken er vigtigt, for du skal formentlig se på farven i en del år. Når du gerne vil have et smart køkken, som er moderne og samtidigt kan holde i flere år, er et gråt køkken et sikkert valg.

Grunden til at det netop er grå, vi kaster vores kærlighed på er, at farven er nem at kombinere med andre farver og materialer.

Grå er samtidig en stilsikker klassiker, som passer perfekt til den skandinaviske stil, der har en forkærlighed for de kølige og dæmpede farver. Et gråt køkken er derfor et tidsløst valg.

Scandinavian Classic | HTH

Grå er det nye hvid

Hvid har i flere årtier domineret køkkenmoden. Derfor ser vi, at 80-90% af alle køkkener er hvide. Hvid har været betragtet som det mest sikre valg, fordi det kan få køkkenet til at virke større, og det er nemt at sætte sammen med andre farver.

Hvid er dog ikke den eneste farve med eftertragtede egenskaber. En lys nuance af grå kan gøre nøjagtig det samme, og så er et gråt køkken tilmed en anelse mere praktisk, da grå bedre skjuler skrammer og støv på køkkenets flader.

Miks de grå nuancer

Det grå køkken giver ro, og farven er god til at knytte andre farver sammen, da grå kan matches med de fleste nuancer. Det giver desuden en flot effekt, når du anvender grå i flere nuancer f.eks. ved at vælge lysegrå låger og en mørkegrå bordplade.

Hvid vil altid være en populær farve, og selvom farven får mindre plads i køkkenet, er den stadig flot i samspil med grå.  Ved at vælge grå som basisfarve og tilsætte hvid, sort, træ eller et farvesplash får du et personligt køkken.

Hent inspiration i køkkengalleriet og få idéer til et gråt køkken.

Køkken model Next
Book et gratis rådgivningsmøde | HTH

Book et gratis designmøde.

Eksperimenter med grå

Hvis du er glad for tanken om et gråt køkken, bør du overveje, hvor meget de grå toner skal fylde i dit køkken.

I stedet for at gå all in og vælge alle flader i grå, kan du fordele den grå farve. Vælg grå til maks. 2-3 af de større flader f.eks. til køkkenlågerne og gulvet, mens bordplade og væg får en anden farve.

Prøv selv at eksperimentere med den grå farve i vores online designprogram Design Styler.


Spændende grå køkkendesign

Der er mange muligheder, hvis du ønsker et gråt køkken. Du kan vælge grå køkkenlåger i folie, lak eller laminat - og du kan vælge mellem flere nuancer. Se de grå design, og læs mere om hver model.