7 tips til indretning af det lille badeværelse

Selvom du har et lille badeværelse, kan du sagtens få det til at virke mere rummeligt ved at følge vores råd om indretning af små badeværelser.

HTH Bad

Et lille badeværelse stiller større krav til indretningen, og det kræver en god plan, når du vil sikre dig, at hver eneste kostbare kvadratmeter bliver udnyttet bedst muligt. Få inspiration til indretningen her.

Vælg et væghængt toilet

Tip nr. 1

Et væghængt toilet sparer plads på små badeværelser, og det svævende udtryk giver mere luft og syner mindre end et gulvmonteret toilet. Det slanke design sørger for et minimalistisk look, som passer perfekt til det lille badeværelse.

Det elegante væghængte toilet kræver dog en stærk væg, der kan bære toilettet, som er mere vægtfølsom. Det væghængte toilet er desuden en lidt dyrere løsning end det traditionelle toilet, bl.a. fordi det kræver en speciel indramning i væggen, som gemmer cisternen af vejen. Et plus ved toiletter, der hænger på væggen er desuden, at det er mere rengøringsvenligt.

Badindretning fra HTH

Alle HTH modeller fås til badeværelset. Se i modeloversigten hvilke designs du kan vælge imellem.

Løft opbevaring fra gulvet

Tip nr. 2

Udnyt højden på det lille badeværelse og indret med hylder, så opbevaringen ikke optager for meget plads i rummet. Når du løfter opbevaringen, undgår du også, at dine ting bliver våde af vandsprøjt fra bruseren.

Er pladsen meget trang, kan du udnytte pladsen optimalt ved at placere hylderne over toilettet eller over dørkarmen. Er du mere til lukkede opbevaringsløsninger, som giver et minimalistisk udtryk og mindsker rod, er et smart overskab, som er smalt i dybden yderst velegnet til små badeværelser.

Gør det selv bad

Indret med en effektiv vinkelløsning

Tip nr. 3

Har du mulighed for det, så gå efter en vinkelløsning til det lille badeværelse, så får du et perfekt hak til en bruser eller måske endda et lille badekar. Denne praktiske opdeling mellem bad og toilet er at foretrække, når alting står tæt, så undgår du også følelsen af, at du går i bad oven i toilettet.

Få styr på skabsindretningen

Tip nr. 4

Skabsplads er uundværlig – også på små badeværelser. Uanset hvor lille badeværelset er, vil der næsten altid være plads til et skab eller nogle skuffer under vasken. Med en god skuffeindretning får du plads til de mest nødvendige ting, som er praktisk at have ved hånden og det bl også nemmere at holde orden og undgå rod.

Badeværelse fra HTH

Lad rummet spejle sig

Tip nr. 5

Benyt spejleffekten til at få det lille badeværelse til at syne større. Et stort spejl giver ekstra dimensioner til rummet, og både dagslys og kunstigt lys vil reflekteres med elegant effekt i spejlet. Mangler dit badeværelse et vindue, så er et godt stort spejl den bedste måde at erstatte dagslyset på.

Store spejle er en klassisk måde at dekorere badeværelset på. Det er både praktisk, og det går aldrig af mode. Undgå et for lille spejl over håndvasken, med mindre det er gæstetoilettet, du indretter. Husk at placere spejlet, så du kan se det øverste af dit ansigt.

Spar plads med en hjørnevask

Tip nr. 6

Udnyt hver en kvadratmeter på det lille badeværelse ved at indrette med en hjørnevask. Med en hjørnevask undgår du spildplads, og designet kan være med til at give kant til gæstetoilettet.

Er du ikke til en hjørnevask, findes der mange andre muligheder for at finde en lille flot håndvask. Vaske, der er meget smalle i dybden eller runde vaske med en lille diameter, er også pladsbesparende. Husk at håndvaskarmaturet skal passe til den lille vask. Vælg en kompakt model – gerne et 1-grebs armatur, som fylder mindre.

Snyd dig til mere plads med lyse farver

Tip nr. 7

God belysning og lyse farver er en smart måde at snyde med rumfornemmelsen, så den synes større. Sørg for at have rigeligt med lys, som kan oplyse hver en krog på badeværelset. Et godt arbejdslys ved spejlet bør især prioriteres.

Har du et af de små badeværelser, som ikke har noget vindue, der kan komme lys ind ad, er det ekstra vigtigt at vælge et bad i lyse materialer, gerne på både, væg, gulv og interiør. Brug hvid som grundfarve, da hvid har en forstørrende effekt. Har du et brændende ønske om at have farver på badeværelset, så brug dem nænsomt f.eks. med en farverig bademåtte eller bruseforhæng.

Overvej lyse pasteller til at sætte et personligt præg på badeværelset. Se de fine lyse farver, du kan vælge under hver badmodel. Det lyse badeværelse har også den fordel, at kalkpletter fremtræder mindre synlige end på mørke flader.

Hjælp til indretning

Har du brug for mere inspiration til indretning af et lille badeværelse, så book et møde med en af med vores dygtige konsulenter. Her kan du få hjælp til at få en indretning, der passer lige til dine behov og den plads, du har til rådighed.

Gratis rådgivning hos HTH