Hjælp jeg har for lidt plads i køkkenet

Uanset om du har et stort eller et lille køkken, oplever rigtig mange at mangle plads i køkkenet. En mulighed er at tømme ud i køkkenskabene for de ting, du med tiden har samlet sammen og måske ikke længere har brug for. Men ofte kan det hjælpe at omorganisere køkkenet, så du udnytter pladsen til fulde.

Kvadrat | HTH

Hvis du ikke har så meget plads i køkkenet, er det vigtigt at være opmærksom på at udnytte højden i dit køkken. Vægpladsen kan med fordel udnyttes til enten overskabe eller hylder. Vælger du hylder til køkkenet, kan du med fordel opbevare glas, tallerkner, krus og andet service, som på en og samme tid både giver et flot visuelt look til dit køkken. Valg af køkkenskabe har derfor stor betydning for dine opbevaringsmuligheder.

Du kan også bruge åbne reoler i dit køkken, som du kan sammensætte på din helt egen måde. Kombiner indholdet i reolerne med service, kogebøger og måske lidt nips.

Er du heldig at have masser af skabsplads, kan det hjælpe at prioterer dine ting. Ofte bruger man ikke sine køkkenmaskiner så tit, og det kan derfor være en fordel at placere køkkenmaskiner og andre redskaber, du sjældent bruger, enten øverst i højskabene eller overskabene, eller længst inde i dine skabe.

Mulighederne er mange for at udnytte pladsen i køkkenet, men det vigtigste råd er at prioritere din opbevaring, så du placerer de ting, du oftest bruger på de lettest tilgængelige pladser. Har du få kvadratmetre i køkkenet, er det en fordel at tage væggene i brug. Se hvordan du kan få mere plads med en gennemtænkt skuffeindretning.

Kategori: Køkken Tags: Køkken