Tips til at skabe plads i det lille køkken

Når kvadratmeterne i køkkenet er få, gælder det om at inddrage hver eneste lille krog. Løsningerne, du med fordel kan overveje for at få det optimale ud af dit køkkenrum, er mange. Vi har bedt indretningskonsulenter fra en række af vores butikker om at dele ud af deres bedste tips, således at du får det ultimative ud af dit nye køkken.

Udnyt højden i rummet, eksempelvis ved at vælge ekstra høje skabselementer som overskabe eller ved at bygge flere skabe oven på hinanden. Det giver dig ekstra opbevaringsplads, og du får fuldt udbytte af plads, der ellers ikke anvendes. Øverst sætter du det køkkenudstyr, du ikke bruger så ofte.

Lave overskabe der åbner opad er praktiske, hvis du foretrækker flest mulige inddelingsrum til opbevaring af dine køkkenting. Du kan f.eks. vælge tre lave skabe i stedet for et stort. Det er samtidigt en anderledes og flot designløsning.

Kompakt køkkendesign kan være en løsning, hvor man samler hele køkkenet på én væg. Skabe, arbejdsstationer og hvidevarer. Det giver rene linjer, der skaber ro og får dit køkken til at syne større. Løsningen er ideel, når pladsen er trang, men kan fungere lige så godt i større rum.

Skuffer med fuldt udtræk gør det nemt at få fat på de ting, du opbevarer i skabet, også det der står bagerst. Desuden giver skuffer dig bedre muligheder for at organisere og få overblik over, hvad der er i skabet. Du kan også få fuldt udtræk til høje skabe. Skuffeindretningen sikrer overblik og overskuelighed.

Farverne i køkkenet og på fladerne har ikke kun stor betydning for dit køkkens æstetiske udtryk. De påvirker også rumfornemmelsen. Lyse elementer er gode at indrette sig med, fordi de får små rum til at virke større. Mørke elementer er nyttige til at skabe kontrast og balance f.eks. vil et smalt køkken synes bredere, hvis mørke elementer placeres i enden af rummet.

Sokkelskuffer er en anden god måde at udnytte køkkenet på. De er fantastisk rummelige, og det er let at få plads til flere af dem.

I et mindre køkken må man være parat til at prioritere og indgå kompromisser f.eks er vasken en arbejdsplads. Vælger du for lille en vask, bliver det hurtigt et irritationselement - og du skal konstant tørre af rundt om vasken, når vandet sprøjter.