Drømmer du om en spiseplads til to?

I et lille køkken kan det være svært at få plads til bord og stole, men det er ikke umuligt.

Hvid enkelthed og naturlig minimalisme fra HTH

I et lille køkken kan det være svært at få plads til bord og stole, men det er ikke umuligt. Med lidt ekstra fantasi kan det i 9 ud af 10 tilfælde lade sig gøre at skabe en hyggelig spiseplads til to. Det kræver muligvis et par kompromisser, men er ofte det hele værd.

Sådan indretter du dig

En af de ting, du kan gøre, er at bruge højden i dit køkken og lade dine skabe gå helt op til loftet. På den måde kan du udnytte dine få kvadratmeter bedst muligt. Du kan også overveje at skære på dybden af din bordplade – det er langtfra alle steder i køkkenet, at bordpladen behøver at være 60 cm dyb for at være brugbar. Overvej derfor hvordan du bedst udnytter kvadratmeterne, når du vælger bordplade.

Det kan også være en god idé at samle køkkenet mest muligt, f.eks. ved kun at bruge én af køkkenets fire vægge til skabe. I et langstrakt køkken kan det give dig plads til at installere en spiseplads på den anden side med et lille bord og to stole – og er køkkenet meget smalt kan du i stedet installere en væghængt bordplade.

Tænk alternativt

Når du samler dit køkken om kun én eller to vægge for at skabe plads til det eftertragtede bord, vil du muligvis opleve, at du får lidt mindre skabs- og skuffeplads end hidtil, men det er der råd for. På dine frie vægge kan du f.eks. hænge gryder og pander op på en stang/greb eller montere hylder til det, du bruger mest. Det vil skabe hygge og overblik og gøre det let at få fat på de vigtigste ting indenfor rækkevidde.

Du kan også udnytte sjove hulrum i dit køkken til ekstra hylder eller bruge en lille slagbænk med opbevaringsplads i stedet for to stole.

Find mere inspiration til din køkkenindretning i vores køkkengalleri.