Presse

HTH MagicMoveID

Med magi hjælper HTH dig ind bagerst i køkkenskabet

Danskerne vil have køkkener, som er praktisk indrettede. Derfor har HTH i samarbejde med LINAK fundet løsningen på besværlighederne ved at nå de bagerste ting i overskabene.

Et samarbejde mellem to vidt forskellige brancher har resulteret i et nyt innovativt køkkenprodukt, MagicMove ID, der aldrig er set før i et dansk køkken. HTH Køkkener og LINAK Danmark A/S, der er specialister i elektriske actuator løsninger, har sammen skabt nye standarder for køkkenskabe. Skabene i MagicMove ID serien løser et problem, som mange har kæmpet med, nemlig at kunne nå de ting, der står bagerst i skabet. I MagicMove ID skabene trykker man blot på en knap, og så kører den bagerste del af skabet ned, så man nemt kan komme til sine ting. Det giver ekstra opbevaringsplads og samtidig muligheden for at gemme skabet væk igen. De forskellige indretningsmuligheder til MagicMove ID giver ideel opbevaring. Skarpe knive kommer uden for børnenes rækkevidde og køkkenredskaber kommer væk fra bordet, så arbejdspladsen forbliver fri.

- Den nye løsning er blot et af flere andre nye produkter, som er resultatet af den innovationsstrategi, vi har forfulgt i de seneste to år, forklarer Michael Oversø, salgsdirektør i HTH.

Nu kan vi nå det bagerste

Han forklarer her om baggrunden for det nye produkt:
- Vi ved fra forbrugerundersøgelser, at et køkken skal være praktisk indrettet, så det er nemt at arbejde i. Man vil spare tid i en presset hverdag, tingene skal bare fungere. Derfor kigger vi hele tiden på mulighederne for at gøre vores køkkener mere funktionelle. I flere år har fokus været på underskabe, hvor hylderne er blevet afløst af skuffer og andre skuffeindsatser, der gør det nemt at komme til sine ting. Men overskabene var et uberørt område, og vi analyserede på, hvordan folk i køkkenet brugte deres overskabe. Ikke så overraskende viste det sig, at i de væghængte overskabe, udnytter folk meget få procent af pladsen, da man typisk bruger f.eks. de første to rækker glas men ikke resten. Det samme er gældende, hvis man har mad opbevaret, så bruger man kun det yderste, som man kan nå, og det bagved bliver bare for gammelt. Derfor satte vi vores eget innovations center i gang med at finde en løsning på det problem, siger Michael Oversø.

Bagskabet kører ned

Løsningen blev, at de delte skabet op i to, så man bevarer den forreste del til de ting, man ofte bruger, og den bagerste del kan køres ned i bordpladehøjde.

Hos HTH havde man ikke selv den mekaniske løsning på udfordringen, derfor kontaktede de LINAK Danmark, som er specialiseret i actuator løsninger, altså at få ting til at hæve og sænke sig. Bedst kendt er hæve-sænkebordene. Resultatet af samarbejdet blev produktet MagicMove ID, og løsningen kan nu købes i alle HTHs butikker. Det er muligt at integrere MagicMove ID i alle HTHs overskabe.

Partnerinnovation er fremtiden

Hos HTH ser man partnerinnovation, som en spændende fremtidig samarbejdsform, og LINAK og HTH er allerede i gang med de næste nye udviklingsprojekter. Igen er fokus på at kigge på det ellers meget stationære køkken og gøre det bevægeligt, så det kan tilpasse sig de forskellig opgaver, og mennesker der arbejder i køkkenet. Muligheden for at hæve og sænke køkkenskabe har hidtil kun været integreret i løsninger til bevægelseshæmmede, men hos HTH Køkkener forventer de, at man fremover kommer til at se mange flere forskellige funktionelle detaljer i danskernes køkkener. Målet er, at HTH vil komme kundernes behov i møde med de nye innovative produkter.

Innovation på tværs af brancher

- Det har været et fantastisk spændende forløb, vi har haft med LINAK. Det, at to store danske virksomheder i fællesskab kan skabe nye innovative løsninger på tværs af brancher åbner for nogle muligheder i fremtiden, som kan vise sig at blive en kæmpe gevinst for dansk erhvervsliv. Vi ser store perspektiver i sådanne projekter. Når forbrugerne prioriterer, at et køkken skal være funktionelt, så vil vi selvfølgelig gerne kunne tilbyde dem de smarteste løsninger, og det er MagicMove ID blot ét eksempel på. Der er ingen tvivl om, at vi på denne måde kan positionere os yderligere på markedet både i Danmark og internationalt, fastslår Michael Oversø.

Kommentar fra LINAK Danmark:

- Det har været en rejse og et samarbejde, som har været helt unikt, og HTHs ideer er smeltet positivt sammen med LINAK’s ideer og har udviklet sig til langt mere, end det umiddelbart var planen fra starten. Et samarbejde af den slags er noget, vi ynder at koncentrere os om ved LINAK, og vi elsker at finde nye muligheder, hvor der kan anvendes LINAK actuatorer. Vi synes, at det er fantastisk, at HTH tænker både modigt og innovativt i forhold til at bringe mere bevægelse ind i køkkenet. Der er ingen tvivl om, at deres tankegang skaber nye muligheder for interessante løsninger. For os er det enormt inspirerende, at HTH ser de muligheder i vores produkter, og det har været en både spændende og lærerig proces for os at arbejde sammen med HTH, siger Henriette Lundquist, Key Account Manager, LINAK Danmark A/S.

Foto: MagicMove ID bringer det bagerste af overskabet ned i bordpladehøjde.

Yderligere oplysninger kontakt:

Fagspecifikke spørgsmål til produktet: Anders Debel Hansen, leder af HTH Innovation Center. Telefon: +45 4061 9797

Henriette Lundquist, DESKLINE® Key Account Manager. Telefon: +45 4098 3666.