Miljøbevidste og cirkulære materialer

Miljøbevidste og cirkulære materialer

Vi udvælger vores materialer ud fra strenge miljøkrav og arbejder med cirkulære løsninger og bevarelse af naturressourcer. Desuden ser vi løbende på, hvordan vi kan optimere vores brug af materialer, så vi får mest muligt ud af vores ressourcer til gavn for både miljøet og klimaet.


Et holdbart køkken, der let kan fornys

Hos HTH har vi altid haft fokus på at skabe langtidsholdbare køkkener, og levetiden er en af de faktorer, som har stor indvirkning på klimaaftrykket. Samtidig er det naturligt at ens smag ændrer sig over tid, og derfor har vi gjort det let at give vores køkkener nyt liv. Det kan gøres gennem få udskiftninger af fx låger eller bordplade.


Genbrug er helt naturligt for os

Vi forsøger hele tiden at finde nye måder at øge andelen af genbrugsmateriale. Vi genbruger bl.a. affaldstræ fra savværker og skovbrug samt fra nedslidte møbler og træprodukter. Det betyder, at størstedelen af de træelementer vi bruger, består af ca. 30 % genbrugstræ i gennemsnit. Samtidig designer vi vores køkkener, så de er lette at genbruge og genanvende.

Alt vores træ kommer fra bæredygtigt skovbrug

Vores produkter består hovedsageligt af træ, der er et bæredygtigt, genanvendeligt og holdbart materiale. Al vores træ kommer fra bæredygtige kilder, heraf er 97 % af kilderne certificerede. Vi arbejder for at øge denne andel yderligere, så 100 % af vores træ er certificeret med fx FSC.


Vi minimerer emballage og spild

Vi arbejder på at mindske miljøpåvirkningen fra emballagematerialer som fossile plastmaterialer. Derudover arbejder vi også på at mindske affaldsmængden fra vores produktion og gøre vores flows mere cirkulære. Det betyder, at allerede i dag kan omkring 63 % af vores affaldstræ og 73 % af andet affald bruges til nye produkter.


Hele vores produktion bliver miljøcertificeret

Vi arbejder systematisk i alle vores produktioner på at mindske vores miljøpåvirkning. Derfor er de enten allerede miljøcertificeret i henhold til ISO 14001-standarden, eller også er de i gang med at blive det. Det er den mest anderkendte standard indenfor miljøstyring. Samtidig har vi også investeret i nyt, svanemærket udstyr. Det nye udstyr gør det muligt for os at imødekomme efterspørgsler for mørkere farver, og samtidig opfylde de strenge miljø- og kvalitetskrav, som vi stiller til vores køkkener.

Vores indsatsområder

HTH arbejder med bæredygtighed inden for fem indsatsområder, der hver for sig rummer en række af FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling.

Skov

Bæredygtighed

Bæredygtighed

Klimainitativer, der holder

Bæredygtighed

Bæredygtig virksomhedskultur

Bæredygtighed

Produkter og løsninger til en bæredygtig livsstil

Saša Antic | Nordic Spirit & Base | HTH

Ansvarligt indkøb

Bæredygtighed

FSC® og indeklimamærkning

Hos HTH er vi dedikerede til Køkkenkærlighed,
der holder

Se mere om HTH