Køkken med plads til storfamilie, opbevaring og lækre detaljer

Arkitektparret Rikke og Kristoffer har indrettet deres typehus med et køkkenalrum, hvor der er plads til storfamilien. Hør hvilke overvejelser de har gjort sig angående køkkenindretning, design, farver og montering.


OVERVEJELSER FØR START

Da Rikke og Kristoffer gik på jagt efter et køkken til deres nye typehus, havde de en klar ide fra start: Det skulle være et køkken med plads til storfamilien, indrettet med masser af opbevaringsplads og lækre detaljer.

”Den overordnede tanke om køkkenet var…

… at det skulle være et køkken, der kunne rumme en storfamilie. Mennesker til middag. Liv og glade dage. Og så måtte det gerne være et køkken, der gav liv til rummet".

Kristoffer

Kundecase | Rikke og Kristoffer | HTH
Kundecase | Rikke og Kristoffer | HTH Kundecase | Rikke og Kristoffer | HTH

Masser af opbevaringsplads

Rikke og Kristoffer er begge arkitekter, og har dermed de bedste forudsætninger for at finde smukke løsninger på praktiske udfordringer. Da de stod overfor typehusets mest almindelig udfordring – mangel på opbevaringsmuligheder – valgte de at løse det med en lang skabsvæg.

Rikke: ”Huset har skrå lofter. Det har været en udfordring i forhold til en skabsvæg, hvor vi gerne ville have, at skabene gik helt op til loftet".

Løsningen blev at få de øverste køkkenskabe og -låger tilpasset, så de passer perfekt til rummets højde.

Få flere ideer til køkkenindretning

Indbygget hygge

For at bryde den store skabsvæg og gøre den til et møbel har Rikke og Kristoffer indrettet en hyggelig siddeniche.

Siddenichen har skuffer som siddeplads og rammer vinduet flot ind. Den bruges dagligt af både børn og voksne, når der skal hygges i storfamilien.

Få tips til indretningen af dit køkken


ET KØKKEN I FARVER

Rikke og Kristoffer har valgt at indrette deres nye hus med meget træ. Det faldt dem derfor helt naturligt, at køkkenet skulle have en farve, der fremhævede de naturlige nuancer.

”Vi kunne godt tænkt os, at rummet fik en farve…

... så det ikke kun var hvidt. Det har vi selvfølgelig haft mange overvejelser omkring. Hvilken farvekøkken skulle vi vælge?"

Rikke

Læs mere om farver i køkkenet


STILRENT KØKKENDESIGN

Æstetik er et kodeord for det kvalitetsbevidste par, der foretrækker et rent og enkelt udtryk. Derfor var det også oplagt at vælge et grebsløst køkken til storfamilien.

”Vi har valgt et grebsløst køkken, fordi…

... vi godt kan lide at have én flade, der får køkkenet til at fremstå som ét enkelt, samlet element”.

Rikke

Kundecase | Rikke og Kristoffer | HTH
Kundecase | Rikke og Kristoffer | HTH Kundecase | Rikke og Kristoffer | HTH

Det grebsløse køkken

Der er mange måder at få et grebsløst køkken på. Rikke og Kristoffer har valgt at få monteret soft-push på alle deres skabe, så de bare skal skubbe til lågen for at få den til at åbne.

På det integrerede køleskab er der monteret en praktisk VH7-grebsskinne. Derved bliver køleskabets tunge låge nem at åbne.

Læs mere om grebsløse køkkener


FRA IDE TIL FÆRDIGT KØKKEN

Rikke og Kristoffer fik kompetent rådgivning af HTHs køkkeneksperter, da køkkenet til storfamilien skulle gøres til virkelighed. Derfor var det også naturligt for parret at vælge en komplet monteringsløsning fra HTH.

”Jeg var meget tryg ved det arbejde, der blev udført”

Kristoffer

Læs om mulighederne for montering

Vil du gøre som
Rikke og Kristoffer?

Aftal et uforpligtende designmøde med en
af vores dygtige indretningseksperter og
bliv inspireret til, hvordan du kan få et
nyt køkken til din storfamilie.