Personligt køkken i typehus

Da nybyggerparret Cilie og Martin skulle vælge køkken til deres typehus i Holbæk, var visionen klar. Det skulle være et lyst og lækkert samlingspunkt for venner og familie, hvor der er plads til hygge og madlavning. Se deres overvejelser om personlig indretning, design og materialevalg.


PÅ BESØG HOS FAMILIEN BAGGER

Familien Bagger består af Cilie og Martin, deres nyfødte datter Haylie og Martins tre store børn. Deres 170 kvadratmeter store vinkelhus stod færdigt i december 2017. Parret er indretningsentusiaster og nyder at gøre deres hjem personligt med flotte gør-det-selv-løsninger.

Kundehistorie: Cilie Bagger | HTH

@ciliebagger

Cilie arbejder som retsassistent ved retten på Frederiksberg og er lige nu på barsel med datteren Haylie.

Som et kreativt modspil til jobbet bruger Cilie sin fritid med et kamera i hånden. De smukke billeder her på siden er alle Cilies egne. Du kan se endnu flere på Instagramprofilen @ciliebagger.

Se også Cilies blog og fotoside www.ciliebagger.dk

Kundehistorie: Cilie Bagger | HTH

"Fra starten af vidste vi, at pengene skulle bruges i køkkenet. Det skulle være flot og gennemført".

Cilie

INDRETNING I ØJENHØJDE

Plantegningen af det 38 kvadratmeter store køkken var på plads, da Cilie og Martin valgte deres typehus. De ændrede lidt på vinduer og døre, for at få mest muligt lys ind i deres nye køkken, men de beholdt rummet, som det var tegnet.

Parret besøgte flere typehusudstillinger og HTH-butikker for at samle inspiration til deres drømmekøkken. På forhånd var det vigtigste, at indretningen tog højde for Cilies højde.

- Alting skulle være i min øjenhøjde. Derfor har vi for eksempel valgt at have to ovne ved siden af hinanden og undgået overskabe, som jeg ikke kan nå, siger Cilie.

Få tips til din køkkenindretning

Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH
Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH

DET STORE OVERBLIK

På det første designmøde med HTH Glostrup fik parret et godt overblik over materialer og designmuligheder ved at se butikkens udstilling.

- Jeg tog rigtig mange billeder i butikken for at huske det hele. Det var guld værd, da vi kom hjem, fortæller Cilie.

Sammen med HTHs køkkenekspert drøftede de alle deres ideer og ønsker, så han havde et godt udgangspunkt for at tegne deres personlige drømmekøkken i typehuset.

Book dit eget designmøde

GREBSFRIT OG HVIDT

Huset i Holbæk er parrets tredje hjem. Det har givet dem nogle værdifulde erfaringer, de kunne bruge, da de skulle vælge køkkendesign.

- I vores tidligere lejlighed havde vi grebsfrie Next-låger fra HTH. Dem var vi rigtig glade for, så det var naturligt at vælge Next til vores nye hus, fortæller Cilie.

Next findes i flere varianter, og parret valgte udgaven med slidstærk hvid højglans lak, som lyset reflekteres smukt i.

- Vi vidste på forhånd, at vi ville holde køkkenet helt lyst. Alt passer til hvidt, så med en hvid base kan vi tilsætte alle de farver, vi har lyst til, siger Cilie.

Se mere om model Next


VALG AF BORDPLADE

Cilie og Martin havde fra begyndelsen en god ide om, hvilken bordplade de ville have. Fra et tidligere renoveringsprojekt havde de erfaring med en træbordplade, som de begge synes rigtig godt om. Det passede godt med parrets ide om at gå efter kvalitet og lækkert design.

GODT HÅNDVÆRK ER EN GLÆDE HVER DAG

Da parret besøgte HTH-butikken, så de prøver på forskellige træbordplader. Cilie fotograferede prøverne sammen med Next-lågerne for at have et godt grundlag, når den endelige beslutning skulle tages.

- Vi valgte kerneask til bordpladen, fordi vi synes, at ask har nogle rigtig flotte åretegninger, der giver bordpladen liv.

I første omgang fik parret tegnet en løsning med bordplade i træ og hvide gavle. Da de så tegningerne, var de dog enige om, at der skulle noget ekstra til.

Derfor faldt valget på en eksklusiv broløsning med smukke tapsamlinger. Et valg de ikke har fortrudt.

Få tips til bordpladevalget

"Det gjorde av i pengepungen, men løsningen er det hele værd. Vi er simpelthen så glade for vores bordplade".

Cilie

Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH
Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH

KØKKENETS SAMLINGSPUNKT

Familiens smukke køkkenø er et naturligt samlingspunkt, hvor der både bliver lavet mad, hygget og festet.

- Vi bruger køkkenøen rigtigt meget. Både i hverdagen og når vi har gæster. Det er fedt, at man kan gå rundt om den, og at alle kan være med, fortæller Cilie.

Designet af øen blev diskuteret grundigt fra start. Parret valgte en smuk broløsning med tapsamlinger, der udstråler høj kvalitet. De besluttede, at øen skulle designes, så der var siddepladser på den ene side.

- Da vi tegnede køkkenet, overvejede vi, om øen skulle være en kogeø eller en vaskeø. Emhætten gjorde udslaget, og i dag er vi rigtig glade for vores valg.

Find flere tips til din køkkenø

VORES BEDSTE INVESTERING

En af de bedste investeringer, Cilie og Martin har gjort, er deres Quooker.

– Vi er så glade for den, at det er helt vildt. Vi bruger den rigtig mange gange dagligt. Både når der skal laves kaffe på 10 sekunder, blancheres grøntsager og til den øvrige madlavning, siger Cilie.

Få flere ideer til dit køkken

Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH
Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH Kundehistorie: Cilie & Martin | HTH

STRØMLINET DESIGN HELE VEJEN RUNDT

Cilie og Martins typehus har to badeværelser, der også er indrettet med HTH-inventar. Det gav dem mulighed for at få et gennemført design i hele huset.

- Det var vigtigt for os, at der var en rød tråd. Lågerne i køkken og bad skulle være ens, men bordpladen var en udfordring, fortæller Cilie.

Efter at have været rundt i flere HTH-butikker for at se mulighederne valgte parret en sort bordplade til begge badeværelser. Bordpladen fra KUMA er helstøbt med perlemor af muslingeskaller, der giver en smuk funklende effekt. Den matcher de runde spejle med sort metalkant, som Cilie på forhånd havde forelsket sig i.

- Vi måtte leve uden spejle i fire måneder, fordi de var i restordre, men jeg er super glad for, at stædigheden vandt, siger Cilie.

Få tips til at vælge spejle

PRAKTISK OG FUNKTIONELT

Hos familien Bagger er bryggerset et praktisk og funktionelt rum, der ikke behøver at være flot og fancy. Derfor var rummet nederst på prioriteringslisten i budgettet.

- Da vi nåede til bryggerset, var pengepungen tom. Men for os er bryggerset også udelukkende et funktionelt rum, siger Cilie.

Det vigtigste for parret var en god, lang bordplade og skydedøre til at skjule husets teknikrum. De hvide låger og den grå bordplade blev valgt for at matche resten af husets design og bevare den røde tråd i indretningen.

- Næste gang vi skal bygge hus, vil vi prioritere bryggerset højere. Efter vi har fået Haylie, har vi fået endnu mere vasketøj, så rummet måtte godt have været større og indrettet med en vaskesøjle, fortæller Cilie.

Få råd til dit bryggers

  

Kundecase: Cilie Bagger | HTH


CILIES 8 BEDSTE RÅD

> Brug din omgangskreds til at få gode ideer til materialer og indretning.

> Besøg flere butikker, og se forskellige løsninger.

> Forbered dig grundigt før designmødet – så er det nemmere at tage velovervejede beslutninger.

> Spørg ind til mulighederne, og få inspiration i butikken.

> Vær ikke for fastlåst på materialerne fra start – måske findes der endnu bedre løsninger.

> Tag kataloger med hjem til inspiration.

> Tag billeder i butikken, så du kan huske alle detaljerne, når du kommer hjem.

> Prioritér dit budget, så der er penge til det, der er vigtigst for dig.

VIL DU GØRE SOM CILIE OG MARTIN?

Cilie og Martin fik tegnet deres køkken, bad og
bryggers af en af vores køkkeneksperter.

Det kan du også få. Book et gratis designmøde
og kom et skridt nærmere drømmen.