Doris, Prags Boulevard

Mere end bare et nyt køkken

På Prags Boulevard bor Doris sammen med sin mand med udsigt til Vor Frelsers Kirkegaard og Amagerbrogade. Efter mere end 30 år på adressen besluttede Doris sig sidste år for, at tiden var inde til at skifte køkkenet. Vi satte hende stævne til en snak om den beslutning.

Læs om vores erfaring med modernisering af køkkener i boligforeninger

Funktionelt for fremtiden

For Doris handlede det at få nyt køkken ikke kun om at forkæle øjet. Det var lige så meget et spørgsmål om komfort og ergonomi.

”Nu er jeg jo lidt ældre allerede, så jeg tænker på at, jeg vil have fornøjelse af mit køkken i fremtiden - uden at skulle kravle helt ind i skabene for at finde det, jeg skal bruge.”

HTH gav overblik

Doris kontaktede hendes ejendomskontor for at få gang i projektet. Her blev hun henvist til foreningens HTH-kontakt, Rudi. Han kørte forbi Prags Boulevard for at måle op og høre om Doris’ ønsker og tanker.

”Jeg havde en klar ide om, hvad jeg ville have. Men Rudi har haft enormt fine inputs og hjulpet mig med at få overblik over, hvad der er på markedet, og hvad der kunne lade sig gøre i forhold til boligselskabet.”

Kort proces

Efter at have været en tur i HTH’s butik og for at få helt styr på sokler, greb og finish, kunne Doris sætte gang i processen med ro i maven.

”Først kom der nogen og rev mit gamle køkken ned. Det larmede meget, men de var til gengæld hurtige. De kom klokken syv og var færdige, inden klokken blev ti.”

Samme tovholder hele vejen

Med et byggeri, der både involverede elektrikere, vvs-folk, tømrere og snedkere, var det vigtigt for Doris at vide, at der hele tiden var én med det overordnede ansvar og overblik.

”Jeg tror, der var fire hold i alt. Men der var én mand, som styrede forløbet hele vejen igennem. Han var en behagelig og stille fyr - og så var han punktlig. Han kom klokken syv om morgen, og man vidste, at han ikke gik før klokken to om eftermiddagen.”

Moderne menneske

I dag er det mere end et år siden, at det sidste greb blev monteret i Doris’ køkken, og spørger man hende, hvad hun sætter mest pris på, er hun ikke i tvivl:

”For mig har det vigtigste været at få mere plads og flere skuffer, der glider godt og går let på plads. Jeg er et moderne menneske – jeg gider ikke leve med et gammelt køkken.”