Find det rigtige vinkøleskab til dit køkken

Et vinkøleskab emmer af livsnydelse og eksklusivitet, og så er det det bedste, du kan gøre for din vinsamling. Med et vinkøleskab opbevarer du dine vine under de bedste forhold og i den rette temperatur, så du kan nyde den luksus altid at kunne servere en veltempereret vin til små og store stunder.
Bliv klædt på til at vælge et vinkøleskab, der matcher dit køkken, ønsker og behov.

Hvorfor vinkøleskab?


Med et vinkøleskab kan du skabe det miljø, vinen befinder sig bedst i. Vin har brug for kontinuitet, den rette temperatur og luftighed – tre ting et vinkøleskab kan sikre.

Et godt vinkøleskab beskytter desuden mod lys og UV-stråler og har vibrationsdæmpende kompressorer, der beskytter mod rystelser.

Derudover er et vinkøleskab æstetisk og giver dig mulighed for en smuk iscenesættelse af dine vine. Særligt, hvis du har mulighed for et indbygget eller integreret vinekøleskab i dit køkken, vil det være et element, der fanger opmærksomheden.

Vin-walk-in


Skal din vinsamling være en del af indretningen?

Skab et rum i rummet med skydedøre og design dit personlige vinskab.

Med en walk-in løsning kan du få plads til både stående og liggende flasker samt integrerede vinkøleskabe.

Se skydedørsløsninger

Få hjælp af vores køkkeneksperter


Der er mange spørgsmål og muligheder, når du står overfor at skulle vælge et vinkøleskab til dit køkken.

Vores køkkeneksperter har fingeren på pulsen og en enorm baggrundsviden, når det kommer til hvidevarer og køkkenløsninger. Book et gratis møde, og få hjælp til at vælge det rigtige vinkøleskab.

Book et gratis møde

Tip:
Vælg et vinkøleskab med justerbare hylderFå plads til mere i dit vinkøleskab ved at vælge hylder, der kan justeres efter flaskestørrelse. På den måde kan også vin- og champagneflasker med en anderledes form få en god og stabil plads i vinkøleskabet.

Få tips til at vælge hvidevarer

Fritstående eller indbygget vinkøleskab?

Skal dit vinkøleskab indbygges i køkkenet eller være fritstående? Det er et spørgsmål, der skal besvares af dine æstetiske behov samt hvad, der praktisk kan lade sig gøre hjemme hos dig.

Prismæssigt er der ikke den store forskel på de to løsninger, men et indbygget vinkøleskab vil være på kompromis af opbevaringsplads i køkkenet.

Uanset om du vælger et fritstående eller indbygget vinkøleskab, skal du sørge for, at det har mulighed for at komme af med den overskydende varme. Ellers risikerer du, at vinkøleskabet larmer, og med tiden, går i stykker.

Et fritstående vinkøleskab skal gerne have 2-3 centimeters luft i siderne og bagtil. Vil du have et indbygget eller integrerbart vinkøleskab, så sørg for at vælge en model, der er lavet til formålet med en indbygget ventilator til at komme af med varmen.

Få vejledning af køkkeneksperter

De rette
temperaturer til vin


God vin fortjener korrekt opbevaring. Udover den korrekte temperatur, er en høj luftfugtighed på 65-75% også en fordel. Hvis det er for tørt, risikerer du, at propperne tørrer ind, og vinen bliver iltet og ødelagt.

Undgå desuden at proppe vinkøleskabet mere end den anbefalede flaskekapacitet, da luften ellers ikke kan komme ordentlig omkring og sikre en stabil temperatur.

Få overblik over de anbefalede temperaturer til forskellige typer af vin:


>
8-9° Let hvid og mousserende vine (søde, lyse dessertvine)

> 9-12° Fino Sherry

> 10-11° Tunge hvide og mousserende vine (Champagne, Cremant, Cava)

> 12-13° Fuldkrops hvidvine (Chardonnay, Bourgogne)

> 14° Portvin

> 14-15° Let, ung rødvin (Beaujolais, Pinot Noir)

> 16-17° Ung, komples rødvin (Bourgogne, Saint Emilion, Pomerol, Chianti, Barbaresco)

> 18-19° Tunge, helkrops- og modne rødvine (Rhone, Bordeaux, Barolo, Rioja)

Få et køkken med
wauw-effekt


Trænger dit køkken til en opgradering, eller planlægger du dit nye drømmekøkken? Få hjælp af vores køkkeneksperter, der har styr på de nyeste trends indenfor alt fra hvidevarer til køkkendesign.

Book et uforpligtende møde, eller kom forbi din HTH-butik, og få hjælp til at finde det perfekte vinkøleskab til dit køkken.

Book et gratis møde