Kogeplade med indbygget emhætte

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Kogeplader med emhætte er blevet et meget populært valg, fordi de visuelt og designmæssigt er en flot løsning, der til med er pladsbesparende. Nedenfor finder du de oftest stillede spørgsmål om kogeplade med integreret emhætte.

1# Hvad sker der, hvis en gryde koger over?

Alle kogeplader med integreret emhætte er designet til at kunne tåle hverdagen i et køkken.

Løsningerne varierer fra model til model, men langt de fleste modeller har en opsamlingsbeholder, der samler væske og mad op, hvis en gryde koger over, eller der falder mad ned i emhætten. Størrelsen på beholderen varierer fra en halv til tre liter.

Nogle modeller har også en beskyttelsesliste af silikone, der forhindrer små mængder væske i at løbe direkte ned i emhætten. Opsamlingsbeholderen skal med jævne mellemrum tømmes og renses for fedt og kondensvand.

2# Hvordan er emhættens støjniveau?

Støjniveauet varierer fra emhætte til emhætte. Mange af de integrerede modeller er meget lydsvage – selv når emhætten kører på højeste niveau. Kig efter emhættens lydniveau, der typisk angives i dB.

En emhætte med 57 dB vurderes som en stillegående emhætte. Vi anbefaler desuden, at du tager ud og hører emhætten i virkeligheden, inden du vælger.

Se emhætteguiden

3# Hvor bliver fedt og damp af?

Fedt fra madlavningen aflejres i et meget tæt fedtfilter. Derudover har de fleste modeller et aktivt kulfilter, der opsamler luft og skadelige stoffer fra madlavningen og fjerner lugt.

I emhætter med recirkulation bliver størstedelen af damp og fugt optaget i filtre, mens noget af fugten udledes i rummet igen.

En emhætte med afkast til det fri leder fugten ud af huset gennem aftræk i muren eller taget.

For at fedtfilteret fungerer effektivt, skal det renses jævnligt, og kulfilteret skal udskiftes. Følg producentens specifikke anvisning for disse punkter.

4# Hvordan rengør jeg emhætten?

Rengøring og vedligehold er vigtigt for emhættens effektivitet. De aftagelige dele kan typisk gå i opvaskemaskinen, mens kogepladen rengøres med varmt vand og eventuelt rengøringsprodukter, der egner sig til kogeplader.

Nogle kogeplader med emhætter har også en funktion i kogepladen, der fortæller dig, hvornår det er tid til at rengøre emhætten.

Følg altid producentens anvisninger for rengøring og vedligeholdelse af din emhætte.

5# Tåler opsamlingsbeholderen opvaskemaskine?

Generelt tåler opsamlingsbeholderen at komme i opvaskemaskinen, men vi anbefaler, at du til hver en tid læser producentens anvisninger.

Få tips til at vælge hvidevarer

6# Taler kogepladen og emhætten sammen?

Du kan både få modeller, hvor emhætteniveauet automatisk indstilles efter den varmeste kogeplade, og modeller, hvor du styrer kogepladen og emhætten individuelt. Det er således blot et spørgsmål om dine præferencer.

Se flere smarte køkkenløsninger

7# Er en emhætte i kogepladen lige så effektiv som en almindelig emhætte?

En emhætte i kogepladen er meget effektiv, da den er tættere på madlavningen end en hængende eller loftintegreret emhætte. Ved at reducere afstanden mellem emhætten og røg, em og fedt til et absolut minimum, får du en meget effektiv løsning.

Du vil kunne finde modeller, der er mere effektive end andre. Generelt for emhætter gælder desuden, at aftræk er mere effektivt end recirkulation.

8# Skal jeg vælge recirkulation eller aftræk?

Der findes bygningsreglementer, du skal være opmærksom på, når du vælger emhætte. I nogle beboelser er det nemlig et krav, at din emhætte er med afkast til det fri.

Bygningsreglementet er lavet for at sikre, at et byggeri udføres, så det overholder kravene til sikkerheds-, sundheds- og energimæssige forhold.

VÆRD AT VIDE:

Kogeplader med indbygget emhætte er et meget populært valg. Som boligejer skal du ved valg af emhætteløsning være opmærksom på bygningsreglementet for småhuse.

Se vores guide her >

Find den rigtige løsning til dit køkken

I din lokale HTH-butik kan du få hjælp af vores dygtige køkkeneksperter, der kan hjælpe dig med at finde den emhætte og de hvidevarer, der bedst matcher dine behov.
HTH Køkkenekspert
Rorøs | HTH
Rorøs | HTH
HTH Køkkenekspert