Hvornår er en køkkenø
en god idé?

Det korte svar er ”næsten altid”. Vi giver dig de bedste indretningstips med kogeøen og viser dig, hvornår et køkken med kogeø er en mindre god idé.

FORDELE VED KOGEØEN

Når køkkenet skal indrettes, har flere og flere et ønske om at få en kogeø. Det er der mange gode grunde til.

Kogeøen er det oplagte samlingspunkt for familien. Den er perfekt til at skabe et åbent køkken, hvor der er en god sammenhæng mellem køkken og spiseplads. Har du brug for ekstra opbevaringsplads og siddepladser, er kogeøen også den ideelle løsning.

HAR DU PLADS TIL EN KOGEØ?

For at få det optimale ud af din kogeø, skal der være nok plads i dit køkken. Vi anbefaler som minimum 110 centimeter fri plads rundt om hele kogeøen. Det sikrer, at du har nok bevægelsesfrihed til at arbejde i køkkenet.

Er dit køkken ikke helt stort nok til en kogeø, er der stadig mulighed for at få en halvø, der kræver mindre plads end en køkkenø.

Få flere tips til køkkenindretningen

Er en køkkenø noget for dig?

Få tegnet din personlige version af en køkkenø,
der matcher din køkkenkærlighed.

Vores dygtige personale står altid klar til at
hjælpe og rådgive om dine muligheder.

SKAL DIN KØKKENØ FUNGERE SOM KOGEØ?

For at finde den helt rigtige løsning til dit køkken er det vigtigt, at du beslutter dig for, hvilken funktion øen skal have.

Skal den bruges til socialt samvær, hvor børnene kan lave lektier, eller gæsterne kan drikke et glas vin, mens du står over gryderne? Så er det optimalt at indrette din køkkenø som en kogeø med en kogeplade og vask.

Vælger du en kogeø med vask, er det ideelt at placere opvaskemaskinen tæt på, så du kan klare opvasken i samme bevægelse. Husk også, at en kogeø kræver god bordplads til at stille varme gryder fra dig og til skyllede grøntsager.

Trend: Indret med køkkenø

Focus VH7 | HTH
Art | HTH Nordic Spirit Natur Eg | HTH

FORMEN PÅ DIT KØKKEN HAR BETYDNING

Drømmer du om et nyt køkken med kogeø, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Et stort U-formet køkken, et vinkelkøkken og et ensidet-køkken er ideelle at indrette med en kogeø. Det U-formede køkken skal dog have en vis størrelse for at kunne rumme øen, da du ellers risikerer at lukke for meget af for køkkenet.

Tænk også på, om din køkkenø skal være stationær, eller om du vil have en flytbar version. Monterer du hjul under køkkenøen, får du fleksibel bord- og opbevaringsplads, der kan skubbes derhen, hvor behovet er.

Få flere indretningstips

EN KOGEØ KAN MANGE TING

Indretter du dit køkken med kogeø, får du mulighed for god opbevaringsplads og masser af bordplads.

Vælger du en kogeø med siddeplads, får du et hyggeligt samlingssted, både under og efter madlavningen. Men husk, at kogeøen kræver plads. Der skal være mindst 110 cm fri plads rundt om hele øen.

Aftal et gratis og uforpligtende designmøde hos HTH og få idéer og hjælp til at skabe dit drømmekøkken.
HTH Køkkenekspert
Stilrent køkken til mindste detajle
Stilrent køkken til mindste detajle
HTH Køkkenekspert

UTALLIGE Ø-MULIGHEDER

Køkkenøen findes i flere afskygninger.

Besøg din HTH-butik og få tegnet din personlige version af en køkkenø, der matcher din køkkenkærlighed.