Hvornår er en køkkenø
en god idé?

Det korte svar er ”næsten altid”. Vi giver dig de bedste indretningstips med køkkenøen og viser dig, hvornår en køkkenø er en mindre god idé.

Køkkenø i Focus Finer | HTH

Fordele ved køkkenøen

Køkkenet er hjemmets hjerte. Det er stedet, hvor du samles med familie og venner over madlavning og måltider. Det er her dine børn laver lektier, mens du laver mad. Det er her dagens begivenheder tales igennem over et glas vin. Og det er her, hvor opvasken tages akkompagneret af skønsang som afslutning på en god dag.

Når køkkenet skal indrettes, har flere og flere et ønske om at få en køkkenø. Det er der mange gode grunde til.

Køkkenøen er det oplagte samlingspunkt for familien og den er perfekt til at skabe et åbent køkken, hvor der er en god sammenhæng mellem køkken og spiseplads. Og har du brug for ekstra opbevaringsplads og siddepladser, er en køkkenø den ideelle løsning.

 

Er en køkkenø noget for dig?
I rigtig mange køkkenindretninger er en køkkenø et godt valg. Vi guider dig gennem de overvejelser, du kan gøre dig, når du gerne vil have en køkkenø.

Køkkenø i model Mono | HTH

Køkkenø med spiseplads og kogeø smukt kombineret.

Moderne køkken i mocca fra HTH GO

Få bord-, spise- og opbevaringsplads i ét
med en praktisk halvø.

Har du plads til en køkkenø?

For at få det optimale ud af din køkkenø, skal der være nok plads i dit køkken. Vi anbefaler som minimum 110 centimeter fri plads rundt om hele kogeøen. Det sikrer, at du har nok bevægelsesfrihed til at arbejde i køkkenet.

Er dit køkken ikke helt stort nok til en køkkenø, er der stadig mulighed for at få en halvø, som minder meget om en køkkenø, men kræver mindre plads.

Skal din køkkenø fungere som kogeø?

For at finde den helt rigtige løsning til dit køkken er det vigtigt, at du beslutter dig for, hvilken funktion din køkkenø skal have.

Skal den bruges til socialt samvær, hvor børnene kan lave lektier eller gæsterne kan drikke et glas vin, mens du står over gryderne? Så er det optimalt at indrette din køkkenø som kogeø eller med vask.

Vælger du en køkkenø med vask, er det ideelt at placere opvaskemaskinen tæt på – så du kan klare opvasken i samme bevægelse. Husk også, at både kogeøen og køkkenøen med vask kræver god bordplads til at stille varme gryder fra dig og have plads til de skyllede grøntsager. 

Harmony Dark | HTH

Indret din køkkenø praktisk med vask og opvaskemaskine placeret tæt på hinanden.

Eksklusivt køkken i model Focus | HTH

Ekstra opbevaringsplads

En køkkenø har ofte rigtig god opbevaringsplads til gryder, pander og diverse køkkenredskaber.

Den giver dig masser af muligheder for ekstra skabsplads eller hylder hele vejen rundt om øen.

Midnatsblå | HTH

Mere bordplads

Vil du gerne have masser af plads til at slå dejen op, kan en køkkenø giver masser af bordplads og afsætningsplads til dit arbejde.  

TIP: Har du ikke plads til en køkkenø, kan et godt alternativ være et udtrækkeligt element i køkkenbordet, som giver ekstra bordplads. Den kan nemt trækkes frem og tilbage efter behov. 

HTH

Ekstra bordplads kan nemt fremtrylles ved at trække WorktopID-elementet frem.

HTH
Køkken med rene linjer, enkelt og flot

Formen på dit køkken har betydning

Drømmer du om et nyt køkken med køkkenø, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Et stort U-formet køkken, et vinkelkøkken samt et ensidet-køkken er ideelle at indrette med en køkkenø. Det U-formede køkken skal dog have en vis størrelse for at kunne rumme køkkenøen, da du ellers risikerer at lukke for meget af for køkkenet. 

Tænk også på om din køkkenø skal være stationær eller om du vil have en flytbar version. Monterer du hjul under køkkenøen, får du fleksibel bord- og opbevaringsplads, der kan skubbes derhen hvor behovet er.

Få flere tips og ideer til din køkkenindretning med eller uden køkkenø.

Utallige ø-muligheder

Køkkenøen findes i flere afskygninger. Den klassiske, rektangulære køkkenø, den vinkelformede køkkenø, køkkenøen med flere niveauer eller det tosidet køkken, hvor den ene side er en ø eller en halvø.

Vil du selv eksperimentere med køkkenindretningen, kan du prøve at tegne dit køkken i 3D

Højglanskøkken i flot, hvidt design fra HTH
Køkken i mørkt trælook | HTH


Har du brug for mere inspiration?


Der er mange muligheder i HTH’s køkkenunivers, når du vil indrette med en køkkenø.

Aftal et gratis og uforpligtende designmøde hos HTH og få idéer og hjælp til at skabe dit drømmekøkken.

Du kan nemt booke et møde online her

Køkkenø i Focus Finer | HTH