Hvornår er en køkkenø
en god idé?

Det korte svar er ”næsten altid”. Vi giver dig de bedste indretningstips med kogeøen og viser dig, hvornår et køkken med kogeø er en mindre god idé.

Køkkenekspert Sofie Larsen | HTH

Køkkenekspert, Sofie Larsen

”EN KOGEØ KAN MANGE TING”

Indretter du dit køkken med kogeø, får du mulighed for god opbevaringsplads og masser af bordplads. Vælger du en kogeø med siddeplads, får du et hyggeligt samlingssted, både under og efter madlavningen. Men husk, at kogeøen kræver plads. Der skal være mindst 110 cm fri plads rundt om hele øen.

Køkkenekspert Sofie Larsen | HTH

Fordele ved kogeøen

Køkkenet er hjemmets hjerte. Det er stedet, hvor du samles med familie og venner over madlavning og måltider. Det er her dine børn laver lektier, mens du laver mad. Det er her dagens begivenheder tales igennem over et glas vin. Og det er her, hvor opvasken tages akkompagneret af skønsang som afslutning på en god dag.

Når køkkenet skal indrettes, har flere og flere et ønske om at få en kogeø. Det er der mange gode grunde til.

Kogeøen er det oplagte samlingspunkt for familien, og den er perfekt til at skabe et åbent køkken, hvor der er en god sammenhæng mellem køkken og spiseplads. Og har du brug for ekstra opbevaringsplads og siddepladser, er en kogeø den ideelle løsning.

Skal din køkkenø fungere som kogeø?

For at finde den helt rigtige løsning til dit køkken er det vigtigt, at du beslutter dig for, hvilken funktion øen skal have.

Skal den bruges til socialt samvær, hvor børnene kan lave lektier eller gæsterne kan drikke et glas vin, mens du står over gryderne? Så er det optimalt at indrette din køkkenø som kogeø eller med vask.

Vælger du en kogeø med vask, er det ideelt at placere opvaskemaskinen tæt på – så du kan klare opvasken i samme bevægelse. Husk også, at både kogeøen og køkkenøen med vask kræver god bordplads til at stille varme gryder fra dig og have plads til de skyllede grøntsager. 

Har du plads til en kogeø?

For at få det optimale ud af din kogeø, skal der være nok plads i dit køkken. Vi anbefaler som minimum 110 centimeter fri plads rundt om hele kogeøen. Det sikrer, at du har nok bevægelsesfrihed til at arbejde i køkkenet.

Er dit køkken ikke helt stort nok til en kogeø, er der stadig mulighed for at få en halvø, som minder meget om en kogeø eller en køkkenø, men kræver mindre plads.

Formen på dit køkken har betydning

Drømmer du om et nyt køkken med kogeø, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Et stort U-formet køkken, et vinkelkøkken samt et ensidet-køkken er ideelle at indrette med en kogeø. Det U-formede køkken skal dog have en vis størrelse for at kunne rumme øen, da du ellers risikerer at lukke for meget af for køkkenet. 

Tænk også på om din køkkenø skal være stationær eller om du vil have en flytbar version. Monterer du hjul under køkkenøen, får du fleksibel bord- og opbevaringsplads, der kan skubbes derhen, hvor behovet er.

Utallige
ø-muligheder

Køkkenøen findes i flere afskygninger. Den klassiske, rektangulære kogeø, den vinkel-formede kogeø, køkkenøen med flere niveauer eller det tosidet køkken, hvor den ene side er en ø eller en halvø.

Besøg din HTH-butik og få tegnet din personlige version af en køkkenø, der matcher din køkkenkærlighed.

Find din nærmeste HTH-butik
HTHs køkkeneksperter
Nordic Spirit Harmony Dark | HTH

Har du brug for mere inspiration?

Der er mange muligheder i HTH’s køkkenunivers, når du vil indrette med en kogeø.

Aftal et gratis og uforpligtende designmøde hos HTH og få idéer og hjælp til at skabe dit drømmekøkken.

Book et møde online her