Køkkendesign og hvidevarer

Hverdagens helte hjælper med at lave mad, brygge kaffe og tage opvasken. Det gør hvidevarerne uundværlige i en hektisk dagligdag. Køkkenets stil og design skal derfor spille sammen med de nye hvidevarer.

Moderne funktionelt minikøkken med enkle linjer
Køkkenekspert Sofie Larsen | HTH

Indretningsekspert, Sofie Larsen

”Du behøver ikke gå på kompromis med designet, når du vælger hvidevarer”

Dit køkken kan sagtens være en fryd for øjet, selvom du har brug for mange hvidevarer i rummet.

Køkkenekspert Sofie Larsen | HTH

Fritstående eller integrerede

Der findes to typer hvidevarer; de fritstående og de integrerede. Det karakteristiske for fritstående hvidevarer er, at de optræder, som man ser dem, Det vil sige, at fronten, toppen og siderne umiddelbart er synlige, når de står i køkkenet.

I modsætning til de fritstående er integrerede hvidevarer gemt væk bag en køkkenfront (typisk for opvaskemaskine og køleskab) eller integreret i et skab som eksempelvis ovne. Det er smag og behag, hvad man foretrækker. 

Indret dig bedst muligt

Når du skal placere dine nye hvidevarer i køkkenet, skal du tænke over dine arbejdsstillinger og det praktiske samspil mellem de forskellige hvidevarer.  Når du indretter dit køkken, er det vigtigt, at du har fokus på de tre primære arbejdsstationer; komfur, vask og køleskab.

Tænk i arbejdstrekanter, hvor du nemt kan bevæge dig fra station til station, og hvidevarerne er placeret sådan, at de tegner en trekant. At indrette dit køkken efter trekantsprincippet kan både spare dig på tid og bevægelighed.

Genbrug eller nye hvidevarer?

Udgiften til hvidevarer i køkkenet udgør en stor del af den samlede køkkenpris. Har du nyere hvidevarer i forvejen, er det naturligt at overveje, om du skal genbruge dem for at udnytte dit køkkenbudget bedst muligt.

Det er værd at tage med, at nye hvidevarer oftest er mere energi- og miljøvenlige, hvilket ikke er uvæsentligt i det daglige budget. Endelig sker der konstant nyudvikling inden for teknologi og design, så der kan være mærkbar forskel på modeller, der kun er få år ældre.

Mangler du mere inspiration?

Vil du gerne vide mere om hvilke hvidevarer, der bedst matcher dine behov?
Så book et rådgivningsmøde med en af HTHs indretningskonsulenter.

Book et gratis designmøde
HTHs køkkeneksperter
Kategori | Køb online | HTH

Oplev dine muligheder

Kom ind i din nærmeste HTH-butik og se vores store udvalg af køkkenhvidevarer,
som gør din hverdag nemmere.

Besøg din lokale HTH-butik