7 tips til indretning af det lille badeværelse

Selvom du har et lille badeværelse, kan du sagtens få det til at virke mere rummeligt ved at følge vores råd om indretning af små badeværelser.

Flot og minimalistisk badeværelse fra HTH - Mono
Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH

Ekspert, Thomas Karlsen

”Et lille badeværelse stiller krav til indretningen”

Når du vil udnytte hver eneste kostbare kvadratmeter, er det vigtigt, at du har en plan for indretningen af det lille badeværelse.

Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH

Tip #1: Vælg et væghængt toilet

Et væghængt toilet sparer plads på et lille badeværelse, fordi det svævende udtryk syner af mindre end et gulvmonteret toilet. Det slanke design sikrer et minimalistisk look, der passer perfekt til et mindre badeværelse.

Væghængte toiletter kræver dog en stærk væg, der kan bære toilettet. Derudover er det en lidt dyrere løsning, fordi både vandrør, afløb og cisterne er placeret i væggen. Det gør dog omvendt toilettet mere rengøringsvenligt, da snavs har færre steder at gemme sig.

Tip #3: Indret med en effektiv vinkelløsning

Hvis du har mulighed for det, er en vinkelløsning oplagt til et lille badeværelse, fordi det giver et perfekt hak til en bruser. Når alting står tæt, er en praktisk opdeling mellem bad og toilet at foretrække, fordi du undgår følelsen af, at du går i bad oven i toilettet.

Tip #5: Lad rummet spejle sig

Benyt spejleffekten til at få det lille badeværelse til at syne større. Et spejl giver en ekstra dimension til rummet, hvor både dagslys og kunstigt lys vil reflekteres i spejlet. Mangler badeværelset et vindue, er et stort spejl den bedste måde at erstatte dagslyset på.

Store spejle er en effektiv måde at dekorere det lille badeværelse på, som er praktisk og aldrig går af mode. Undgå derfor at vælge et for lille spejl over håndvasken, medmindre det er gæstetoilettet, du indretter.

Tip #7: Snyd dig til mere plads med lyse farver

God belysning og lyse farver er en effektiv måde at snyde med rumfornemmelsen, så den synes større. Sørg for at have rigeligt med lys, som kan oplyse hele badeværelset. Især et godt arbejdslys ved spejlet skal prioriteres.

Har du et lille badeværelse uden vindue, er det ekstra vigtigt at vælge et badeværelse i lyse materialer. Brug hvid som grundfarve på både væg, gulv og interiør. Vil du have kulør på det lille badeværelse, kan du bruge farver på din bademåtte eller bruseforhænget.  

Tip #2: Løft opbevaring fra gulvet

Udnyt højden på det lille badeværelse ved at indrette med hylder, så opbevaringen ikke optager for meget plads. Når du udnytter højden, undgår du samtidig, at dine ting bliver våde af vandsprøjt fra bruseren.

Du kan udnytte pladsen ved at placere hylder over toilettet eller dørkarmen. Er du mere til lukkede opbevaringsløsninger, er et overskab, som er smalt i dybden, yderst velegnet til de små badeværelser.

 

Tip #4: Få styr på skabsindretningen

Skabsplads er uundværlig – også på små badeværelser. Uanset hvor lille et badeværelse er, vil der være plads til et skab eller skuffer under vasken. Med en god skuffeindretning får du plads til det nødvendige, og det bliver nemmere at holde orden og undgå rod.

Tip #6: Spar plads med en hjørnevask

Udnyt hver en kvadratmeter på det lille badeværelse ved at indrette med en hjørnevask. På den måde undgår du spildplads, og designet kan være med til at give kant til rummet.

Hvis du ikke er til en hjørnevask, findes der også andre muligheder. Vaske, der er smalle i dybden eller runde vaske med en lille diameter, er også pladsbesparende løsninger. Du skal huske, at armaturet skal passe til en lille vask. Vælg derfor en model, der ikke fylder.

Få hjælp til indretningen

Har du brug for hjælp og vejledning til, hvordan du indretter et lille badeværelse, kan du kigge forbi din nærmeste HTH-butik, hvor du kan snakke med en af vores eksperter.

Book et gratis designmøde
HTHs køkkeneksperter

Se alle mulighederne

Få meget mere af vide om indretningsløsninger til det lille bad hos din lokale HTH-butik. Vi har udstillet flere forskellige løsninger, der kan hjælpe dig med at finde den optimale løsning til dit badeværelse.

Kom og oplev dit nye badeværelse