Få 5 tips til indretning af garderoben

HTH’s indretningsekspert Katrine Albæk Mørck klæder dig på med sine bedste garderobeidéer og råd til at indrette en funktionel garderobe.

Indretningsekspertens bedste garderobeidéer og -råd


#1. Start med at afdække dine behov.
#2. De bedste garderobeløsninger i små og store rum.
#3. 5 must-haves i garderobeindretningen.
#4. Find din stil.
#5. 3 tips til dig, der drømmer om et walk-in-closet.

+ Bonustip som de fleste glemmer i indretningen.

”Start med at afdække din behov. Har du meget tøj, der skal hænge på bøjler, så sørg for en lang bøjlestang. Hvor mange skuffer har du brug for til eksempelvis strømper og undertøj? På den måde undgår du irriterende scenarier, hvor indretningen i skabet ikke passer til din hverdag.”

- Katrine Albæk Mørck, Indretningsekspert

#1. Start med at afdække dine behov

Indretningen i en funktionel garderobe skal afspejle tøjet, den skal indeholde. Start eventuelt med at kigge på din nuværende garderobeløsning og skriv ned, hvad der fungerer og mangler.

Tænk også over, om der skal være plads til sæsontøj, sko og weekendtasker i din nye garderobe. ”Det fylder typisk mere, end du tror”, fortæller Katrine og fortsætter: "Sørg for at tænke det hele ind i indretningen fra start. Det bliver du glad for på den lange bane".

Få tips til garderobeindretningen

Garderobeskabe i model Tendens Finér | HTH
Moderne køkken i Natur Eg Finér | HTH Tendens | HTH

#4. Hvilken stil drømmer du om?

”Det er vigtigt at tage stilling til, hvilken stil du gerne vil have i garderoben, så det passer til resten af indretningen i dit hjem”, rådgiver Katrine. De store flader gør en mærkbar forskel for helhedsudtrykket, uanset om du vælger skydedøre eller hængslede låger til garderoben.

”Har du et langt stykke væg, du kan have garderobe på, skal du overveje et skydedørsskab, fordi der kan lågerne laves bredere, end du kan ved klassiske låger med hængsler. Det giver også et mere roligt udtryk, fordi du undgår en masse lodrette linjer, som du får med almindelige låger”, fortæller Katrine.

Walk-in-closet | HTH
Skydedøre | HTH Walk in closet | HTH

#5. Walk-in-closet eller ej?

Et walk-in closet er en drøm for mange, men det kræver plads at indrette et funktionelt walk-in-closet. Her er Katrines tre bedste tips til walk-in-closet:

1. Vær realistisk med pladsen: Sørg for, at der er nok plads i dit walk-in-closet – både til garderoben, men også til dig selv. Der skal minimum være 120 centimeter fri plads til at stå på og klæde om.

2. Sørg for, at du kan lukke af til dit walk-in: ”Jeg vil til enhver tid anbefale, at du kan lukke af med en dør eller låge til dit walk-in-closet, medmindre du er meget oprydelig. Det kommer til at virke rodet i rummet, hvis dit tøj, tasker og sko hele tiden kan ses”, fortæller Katrine.

3. Indret symmetrisk: Indret dit walk-in-closet, så skuffer, hylder og bøjlestænger bliver fordelt ens på begge sider. Det giver et mere roligt udtryk.

Sådan indretter du et walk-in-closet

+ Bonustips fra indretningseksperten

”Mange glemmer noget så vigtigt som at have et spejl i nærheden”, fortæller Katrine og giver sit sidste råd til garderobeindretningen: ”Sørg for at have et stort helkropsspejl i nærheden af garderoben, så du kan se, hvordan tøjet sidder, og om outfittet passer sammen.” Vælg eksmepelvis et frithængende spejl på væggen eller et integreret spejl på skydedørene.

Snedkerskab med skydelåger | HTH

Få hjælp til din garderobe

Få tegnet din nye garderobe i din nærmeste HTH-butik. Vores indretningseksperter står klar til at klæde dig på med indretningsmuligheder og de bedste tips til at indrette garderoben.
HTH Køkkenekspert
Skydedøre | HTH
Skydedøre | HTH
HTH Køkkenekspert