Sådan udnytter du dit køkkenbudget fuldt ud

Vi giver dig 5 tips til, hvordan du holder prisen på køkkenet i bund uden at gå på kompromis med dine drømme.

Lyst højglanskøkken i hvid

Vælg klogt. Ikke kedeligt.

Selvom du vælger prisbevidst, behøver dit køkken ikke blive kedeligt af den grund. Der findes mange smarte løsninger, der tager hensyn til prisen på køkkenet, og som både er kreative og funktionelle.

Som regel hænger pris og kvalitet sammen - det gælder også i køkkenet. Til gengæld bestemmer du selv, hvordan du vil prioritere. Er du eksempelvis forelsket i en smuk men omkostningstung granitbordplade, kan du spare et andet sted i køkkenbudgettet – det kan du blandt andet gøre ved at vælge åbne hylder lavet af genbrugstræ.

Ofte er de kreative løsninger også dem, der giver dit køkken personlighed.

Eksklusivt køkken i flot og enkelt design - Havana

Åbne hylder er billigere end overskabe og en flot løsning til køkkenet.

5 tips til at holde prisen i bund

Køkkener fås i mange prisklasser. Her giver vi dig 5 tips til prisbevidste løsninger, der kan hjælpe dig med at få dit drømmekøkken.

HTH Grå Kvadrat

 

Bevar placering af vand og el i køkkenet

TIP NR. 1

Når prisen på dit nye køkken skal holdes nede, er det en god idé, at du bevarer den nuværende placering af din køkkenvask og hvidevarer.

Der er nemlig penge at spare ved ikke at tilkalde VVS’eren og elektrikeren til at flytte afløb og stikkontakter.

Er flytningen nødvendig for at få dine køkkendrømme opfyldt, kan det godt betale sig, at du spørger flere håndværkere om en pris på køkkenopgaverne, og derved få det bedste tilbud.

Materialevalget er afgørende for prisen på køkkenet

TIP NR. 2

Det er ikke ligegyldigt, hvilke materialer du vælger til dit nye køkken, når budgettet skal holdes nede.

En bordplade i granit belaster budgettet mere end en laminatbordplade, selvom laminat ikke er noget dårligt valg, hvis du ønsker en robust og rengøringsvenlig bordpladeløsning.

Der findes et hav af materialer til køkkenet, og med de rette valg kan du få overraskende meget køkken for pengene.

Oslo køkken i ask look fra HTH
Et romantisk fransk landkøkken fra HTH

 

Find kreativiteten frem

TIP NR. 3

Når dit køkken skal indrettes budgetvenligt, er det godt at finde de kreative løsninger frem.

Åbne hylder af gamle gulvbrædder, vitrineskabe med genbrugsvinduer eller andre retro opbevaringsløsninger kan holde prisen på et nyt køkken nede. Samtidig er kreative løsninger med til at gøre dit køkken unikt og give det personlighed.

Find inspiration i boligmagasiner eller online, eksempelvis på Pinterest, hvor en søgning på ”kitchen ideas” resulterer i mange kreative idéer.

Gå på tilbudsjagt

TIP NR. 4

Køkkenbranchen er spækket med gode tilbud, der kan holde prisen på dit køkken nede. Du finder ofte fordelagtige hvidevarepakker og særtilbud, hvor du får noget ekstra med i prisen.

Prøv også at holde øje med butikkernes udstillingsmodeller. De bliver ofte skiftet ud, for at få plads til nyheder i butikken, og kan derfor købes til fordelagtige priser. Hvis de ikke passer perfekt til dit nye køkken, kan du tilkøbe de dele, du mangler.

TIP NR. 5

Prisen på et nyt køkken kan påvirkes væsentligt, hvis du kan gøre dele af arbejdet selv. Er det et ældre køkken, du selv kan rive ned og derved spare på håndværkerregningen? Måske har du mod på selv at samle skabe og skuffer? Det vil gøre en gør-det-selv løsning som HTH GO fordelagtig.

Det handler om at prioritere og finde frem til, hvad du selv kan og hvad du har brug for professionelle håndværkere til.

Flot og moderne hvidt køkken - HTH
Eksklusivt køkken i model Focus Ler | HTH

Dit køkken skal holde i mange år

Køkkenet er boligens vigtigste rum, og et nyt køkken skal være til glæde og gavn i mange år fremover. Når prisen på et nyt køkken skal findes, er det derfor vigtigt, at du finder nogle holdbare løsninger, der både tilgodeser dine drømme og din pengepung.

Besøg din lokale HTH-køkkenekspert og få endnu flere idéer til, hvordan du udnytter køkkenbudgettet bedst muligt. Her kan du også se og røre ved materialerne, få en 3D-tegning og få udregnet en pris på din køkkendrøm.

 

Vil du vide mere?

Besøg vores miniguide og få mere viden om, hvad der påvirker prisen på dit nye køkken.

Hvad koster et nyt køkken?