Hvor skal skabet stå?

Det er ikke ligegyldigt, hvor du placerer skabet i et rum. Der er både lysindfald, gulvplads og skævheder i gulv og væg at tage hensyn til.

Sliding doors

Du finder forskellige opmålingsskemaer hos HTH, som hjælper dig med at tage de rigtige mål, som tager højde for lågetype og eventuelle skævheder i gulv og loft.

Skydedørslåger på garderobeskabet giver mere gulvplads, da de ikke åbner ud ad. Med soft-luk på skinnen kan du skubbe skabslågen i uden den mindste lyd. Soft-luk giver en hjælpende hånd og bremser forsigtigt lågen.

Giv rummet ny form

Hvor du stiller skabet får betydning for resten af rummet. Hvis du ikke har brug for en hel skabsvæg, kan du give rummet ny form ved at sætte skabet i et hjørne. Derved opstår ”det gode hak”, vi kender fra mange indretninger. Det giver plads til en hyggekrog med lænestol og læselampe eller et indhak til sengen med en anelse hulestemning, fordi skabet afskærmer. Andre vælger at lade en bordplade flugte fra skabet til væggen, for på den måde at udnytte pladsen mest optimalt og skabe en kontorplads.

Garderobeskabet som rumdeler

Et skab kan også fungere som rumdeler. Det er særlig nyttigt, hvis I har brug for at opdele et rum til forskellige funktioner eller afskærme et minikontor. Det kan virke mærkeligt at placere skabet ude i rummet, da vi typisk sætter dem op ad væggen, men resultatet vil sikkert overraske jer. Har I et stort og måske aflangt soveværelse, kan I stille sengen et stykke fra væggen og bruge bagsiden af skabet som sengegavl. På den anden side bliver der et rum i rummet, som passende kan indrettes som walk-in skab.