Sådan finder du den rigtige emhætte

Din emhætte fjerner mados, fedt, lugt og damp og er derfor essentiel for et behageligt indeklima i køkkenet. Samtidig er emhætten en stor del af køkkenets visuelle identitet. Vi guider dig til at finde den emhætte, der matcher både funktion og design.

Få ekspertråd

Vores køkkeneksperter står klar til at hjælpe dig med at
finde den optimale emhætteløsning til dit drømmekøkken.

Book et gratis designmøde og bliv guidet i valget af
emhætte i din nærmeste HTH-butik.

Tag udgangspunkt i dine behov

Når du skal vælge emhætte, bør du overveje dine behov. Laver du sjældent mad, kan du nøjes med en mindre avanceret model, end hvis du ofte udfolder dine kulinariske evner i køkkenet

Når du har besluttet dig for emhættens praktik, er næste skridt det visuelle. Emhætter findes i forskellige monteringsformer, farver, størrelser og materialer, som til sammen er med til at skabe stemningen i dit køkken.

Læs mere om valg af hvidevarer

Lad emhætten få det bedste frem i køkkenet

Understreg din stil med en emhætte, der giver køkkenet personlighed og fungerer som et iøjnefaldende udsmykningselement.

Understreg din stil med en emhætte

Tør du gå all in på et køkkenlook?

Pierre Leander har valgt et mørkt og maskulint look, hvor en emhætte med sort ramme og halv-transparente glas spiller en central rolle for helhedsudtrykket.

Bliv inspireret af det maskuline køkken

Hvad koster en emhætte?

Emhætter varierer i pris alt efter størrelse, design og funktioner. Skabsindbyggede emhætter og nogle loft- og væghængte emhætter fås i et prisleje mellem 1.500 og 5.000 kr.

Loftemfang, kogeplader med integreret emhætte samt væg- og lofthængte emhætter befinder sig typisk i et prisleje mellem 5.000 og 20.000 kr.

Besøg din lokale HTH-butik og få et godt tilbud.

Se mulighederne hos din HTH-butik

AEG ComboHub | HTH
Miele | HTH Siemens Cashback | HTH

Godt indeklima – helt af sig selv

Gør din hverdag og madlavning smart med en intelligent emhætte, der går i gang af sig selv. Emhætten måler automatisk dampintensitet og fedtindhold i køkkenet, så den ved, hvornår den skal tænde og slukke.

Du kan også vælge en kogeplade og emhætte, der trådløst taler sammen og sørger for, at emhætten indstilles efter kogepladen.

Se flere intelligente køkkenløsninger

Emhætte med aftræk eller recirkulation?

En emhætte med aftræk fører damp og mados ud af din bolig. Det har historisk set været den mest effektive løsning, men det er ikke i alle boliger, at det kan lade sig gøre.

Emhætter med recirkulation suger mados ind, og renser det i et kulfilter, hvorefter den rene luft føres tilbage ud i køkkenet. Kulfilteret skal renses eller skiftes en til tre gange om året for optimal effekt.

Ulempen har været, at dampen fra madlavning ikke fjernes. I dag er teknologien dog så god, at mange recirkulationsemhætter kan konkurrere med aftrækssystemet.

Book et gratis designmøde og få rådgivning om, hvilken emhætte du skal vælge.

Tal med en køkkenekspert

VÆRD AT VIDE:

Kogeplader med indbygget emhætte er et meget populært valg. Som boligejer skal du ved valg af emhætteløsning være opmærksom på bygningsreglementet for småhuse.

Se vores guide her >