Indret bryggerset multifunktionelt

I mange hjem er bryggerset et rum, der skal rumme flere funktioner. Det stiller krav til din bryggersindretning, når du skal have plads til det hele.

Moderne bryggers i model Stockholm fra HTH GO
Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH

Indretningsekspert, Thomas Karlsen

”Bryggerset kan sagtens have mange funktioner på LIDT PLADS og stadig se indbydende ud”

Bryggerset er et multirum, hvor det kræver lidt finesse at få det til at fungere både som en indbydende entré, vaskerum, grovkøkken og opbevaringsrum – men det kan sagtens lade sig gøre at kombinere det hele, når bryggersindretningen er gennemtænkt.  

Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH

Bryggers som entré

Hvis dit bryggers også fungerer som hjemmets primære indgang, skal du i højere grad tænke over det æstetiske udtryk, da entréen er det første rum, dine gæster møder.  

Brug skydelåger i bryggersindretningen til at skabe rene linjer og skjule el-installationer, rengøringsartikler, vaskesøjle eller fodtøj og overtøj, der kan få bryggerset til at virke rodet.  

Det er praktisk at have en vask i bryggerset, når rummet også fungerer som vaskerum eller grovkøkken. Men vasken signalerer netop mere arbejdsrum end entré. Til det multifunktionelle bryggers anbefaler vi derfor en diskret vask i et design, der matcher bordpladens farve. Derved fjerner du fokus fra vaskens arbejdsfunktion.   

Praktisk opbevaringsrum

Skydedøre i bryggerset giver god plads til opbevaring, da du kan udnytte højden fra gulv til loft og sætte masser af hylder op bag dørene. Skydedøre sparer også på pladsen, da de ikke åbner udad – og det er særligt en fordel i det lille bryggers.

Skydedøre er derfor geniale i bryggersindretningen, når du vil gemme familiens fodtøj, overtøj og regntøj af vejen. Skydedøre gør det også nemmere at opbevare større ting som støvsuger, koste, gulvspande, trappestige, strygebræt og vasketøjsstativ.  

Vaskerum i bryggerset

Det er ofte i bryggerset, vi sorterer, vasker, tørrer og folder vasketøjet. For at skåne din ryg kan du placere vaskemaskine og tørretumbler ved siden af hinanden i en højde, så du kan stå rank ved maskinerne. Det giver en bedre arbejdsstilling.

Gem det snavsede vasketøj af vejen med en integreret vasketøjskurv i skabet. Her kan du med fordel have to trådkurve, så du kan let kan farvesortere vasketøjet.

Brug slidstærke materialer

Bryggerset er et rum, som nemt bliver udsat for slidtage, når gæster og husets beboere passerer og arbejder i rummet. Mudrede sko, beskidt overtøj og meget andet stiller krav til, at materialerne i bryggerset er slidstærke og kan holde til rengøring og vandpåvirkning.

Det er en fordel med slidstærke overflader på bordplade og fronter, som er nemme at rengøre i en travl hverdag.  Vælg eksempelvis laminat, melamin eller folie som robuste materialer til lågerne og rustfrit stål, CoreStone, eller Corian til bordpladen.

Få hjælp til bryggersindretningen

Har du brug for flere råd til, hvordan du kan indrette dig bryggers?
Så er du velkommen til at booke et uforpligtende designmøde med en af vores indretningskonsulenter.

Book et gratis designmøde
HTHs køkkeneksperter
Hvidt minimalistisk bryggers fra HTH GO

Oplev mulighederne til bryggerset

Kom ind i din lokale HTH-butik, hvor vores eksperter står klar til at rådgive dig om bryggersindretning.

Find din lokale HTH-butik