Dampovn?

Dampovnen har efterhånden været på markedet i noget tid, men det er stadig en af de hårde hvidevarer, mange vælger at spare væk, når der skal laves nyt køkken – og det er ærgerligt. Dampovnen giver nemlig en helt anden dimension til både smagsoplevelse og madlavning.

Tidløst køkken med minimalistisk udtryk

En dampovn bruges ofte i restaurationsbranchen, da den er mest optimal til flere forskellige former for madlavning. Dette skyldes ovnens mange gode fordele, som sagtens kan integreres hjemme i privaten, og når først du har prøvet at lave mad i en dampovn, vil du med garanti nødigt undvære den igen.

Ovnen med de mange fordele

Hvis du er på udkig efter en dampovn til køkkenet, er der både mulighed for at vælge en kombiovn og en dampovn. Kombiovnen har også funktion som en almindelig og en varmluftsovn.

Dampovnen kan bruges til både tilberedning af mad, men også til bagværk. Hvis man spørger en bager, vil han/hun med sikkerhed kunne fortælle, at bagværk lavet i en dampovn bliver helt ubeskriveligt lækkert. Selvom man ikke umiddelbart skulle tro det, får man dejlige, sprøde brød, hvis man bager i en dampovn. Tænk blot på croissanter!

Herudover kan du pludselig lave dampet fisk præcis ligeså smagfuldt som på restauranterne.

En helt unik fordel er, at du kan dampe dine grøntsager i en dampovn, hvilket giver et helt andet og meget bedre resultat end kogte grøntsager. Desuden bevares langt flere vitaminer og mineraler, når grøntsager og kød tilberedes i en dampovn sammenlignet med både kogning og stegning. Dette skyldes, at mange mineraler og vitaminer går tabt, når mad tilberedes over 100 grader.

Kategori: Køkken Tags: Køkken